שטרודל תפוחים
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
50 דק' - 20 יחידות
- 2 מדרגים
- 6077 צפיות
שטרודל תפוחים וקינמון, אני מכינה אותו מאז שהתחתנתי כל ראש השנה ומגישה לצד כדור גלידה וניל/קוקוס.
שטרודל תפוחים
ניתן להכין בשתי גירסאות אחד גדול לכולם או בגירסאת קינוח אישי , כמובן שאני מעדיפה בגירסת הקינוח האישי -מוקדש לכל אחד (יש לזה קטע אחר...) , הקינוח הוא פרווה אז מתאים מאד לארוחת ערב החג.
תבנית: 2 שטרודל גדולים/10-20 מנות אישיות
מצרכים
- 1 חבילה בצק עלים /ריבועי בצק עלים תלוי אם רוצים אישי או לא-מופשר במקרר לילה קודם
- 1 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- 3 יחידות תפוח עץ סמיט (הירוקים)
- 1 כף דבש
- 10 כפות סוכר חום שטוחות
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית קורנפלור
- 2 כפות מים
- 1 ביצה
איך מכינים שטרודל תפוחים?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
20 דק'
1. בעזרת קולפן להוריד את קליפת התפוח ולגרר את התפוחים במגררת ולהניח על מסננת וקערה.
גירור התפוחים
ניגור הנוזלים של התפוחים
2. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם המים, מרתיחים בסיר את הרסק תפוחים , לאחר רתיחה מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים . מוסיפים את הסוכר חום , קינמון ,דבש. להוריד מהאש . לסחוט את התפוחים מהמיץ (וזה הזמן להנות ולהתפנק ממיץ תפוחים אמיתי וטבעי !!!)ולהוסיף לסיר את גירודי התפוח ,לערבב ולתת למלית להתקרר .
חימום רסק התפוחים
הוספת קורנפלור לרסק
הוספת הסוכר, קינמון והדבש
בלילת התפוחים
3. במידה ומשתמשים בבצק עלים רגיל -לפרוס אותו על נייר אפייה בתוך תבנית.(יהיה יותר נוח וקל לקפל) לחתוך לשניים ולשים במרכז העלה "שביל" של מלית .
מורחים את הצדדים הריקים של הבצק בביצה טרופה ומקפלים את הבצק לשנים , אחרי שסוגרים את הבצק ,מהדקים ומעטרים את השוליים של הבצק בעזרת מזלג . אפשר לחתוך את שאריות הבצק עם גלגל פיצה .
מורחים את הצדדים הריקים של הבצק בביצה טרופה ומקפלים את הבצק לשנים , אחרי שסוגרים את הבצק ,מהדקים ומעטרים את השוליים של הבצק בעזרת מזלג . אפשר לחתוך את שאריות הבצק עם גלגל פיצה .
4. במידה ומשתמשים בריבועי בצק עלים- להניח באמצע מלית , ולמרוח את הצדדים של הבצק בביצה טרופה ומדביקים לזה ריבוע נוסף של בצק עלים, מורחים את הבצק בביצה טרופה .מהדקים ומעטרים את השוליים בעזרת מזלג. אופים בתנור על חום 180 מעלות למשך כ20-25 דק׳ עד להזהבה .
הנחת בצק העלים על נייר אפייה
הנחת מלית התפוחים
מריחת הדפנות בביצה טרופה
סגירת בצק העלים
אטימת הבצק
מריחת הבצק בביצה
לאחר הוצאה מהתנור
5. להגיש חמים (לחמם כמה דק׳ בתנור) ,ניתן לקשט עם אבקת סוכר וכדור גלידה וניל (לחלבי)/כדור קוקוס (לפרווה )
תגובות
(2)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות