קיש פטריות
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
1 שע' 30 דק' - 1 קיש
- 0 מדרגים
- 8984 צפיות
קיש פטריות עם נגיעות של עירית , כמה שהוא יפה ככה הוא טעים. מרשים לאירוח.

קיש פטריות
תבנית: תבנית קוטר 24
מצרכים
- בצק לקיש
- 270 גרם קמח
- 180 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 3 כפות מים קרים
- 1/2 כפית מיץ לימון טבעי
- למלית פטריות
- 1 חבילה פטריות שמפניון
- 1 חבילה פטריות פורטובלו
- 30 גרם חמאה
- שמן זית מעט לטיגון
- 100 מ״ל יין לבן
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- לרוטב למלית
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- 1 קורט אגוז מוסקט
- לקישוט
- עירית קצוצה
איך מכינים קיש פטריות?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
30 דק'
לבצק קיש
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה: קמח, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים, מוסיפים מים קרים וחצי כפית מיץ לימון. מערבבים עד לקבלת בצק. מעבירים לקערה, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. ונכין את המלית פטריות.



למלית פטריות
2. חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים במחבת בחמאה ומעט שמן זית עד שהפטריות מפרישות נוזלים.(כ-5 דק׳)

3. מסירים מהאש ומסננים את נוזלי הפטריות לקערה- לא לשפוך את הנוזלים אנחנו נשתמש בהם.

4. מעבירים את נוזלי הפטריות שוב למחבת יחד עם היין, מערבבים ומחממים על אש נמוכה כ-9 דק׳ עד שהנוזל מצטמצם ל2 כפות נוזלים.מסירים מהאש ושופכים את הנוזל על הפטריות ומערבבים.



לרוטב
5. בקערה לערבב את הביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.


הרכבה
6. נרדד על נייר אפייה על מנת שיהיה לנו קל להפוך את הבצק על התבנית . נקבע את הבצק לתבנית ונוריד את השאריות מהתבנית, להניח את הפטריות על הבצק, לשפוך את הרוטב על הבצק.



7. לקצוץ עירית ולקשט מעל.

8. לאפות על חום 180 מעלות למשך חצי שעה.



תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות