שעועית לבנה ברוטב עגבניות - פסוליה

  • מוכן תוך
    2 שע' 5 דק'
  • 10 מנות
מרק שעועית קל להכנה ברוטב עגבניות עשיר בחלבון וסידן, תוספת שהיא מעדן בכל ארוחה.
שעועית היא ממשפחת הקטניות קטנייה, היא בריאה מאד בעלת סגולות בריאותיות רבות.
רצוי להגיש ולאכול בתוספת של בצל אדום חתוך ואורז (רצוי מלא) וגם עם קינואה.
בכוס שעועית מבושלת יש 17 גרם חלבון שהיא 35% מההמלצה לאדם במשקל בינוני.
היא דלה מאד בשומן, ועשירה בסיבים תזונתיים
שעועית לבנה ברוטב עגבניות - פסוליה
תבנית: סיר
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    5 דק'
  • הכנה
    2 שע'
הכנות לפני...
1. לילה לפני משרים את השעועית
אופן ההכנה
2. שוטפים את המים מהשעועית, רצוי להחליף את המים פעם נוספת באמצע ההשרייה, למי שסובל מגזים יכול להוסיף חצי כפית של סודה לשתייה, אך הוא פוגע בערכים התזונתיים של השעועית.
3. חותכים את הבצלים לקוביות קטנות , מטגנים את הבצל , מנמיכים את האש.
שעועית לבנה ברוטב עגבניות - פסוליה
4. מוסיפים את השעועית לסיר, ומערבבים כ2 דקות יחד עם הבצל.
5. מוסיפים מים -כ 1.5 ס״מ מעל גובה התבשיל אפשר יותר. ניתן להוסיף מים באמצע הבישול כדי לקבל סמיכות רצויה
שעועית לבנה ברוטב עגבניות - פסוליה
6. לאחר כשעה מוסיפים את הרכז העגבניות ,פפריקה והמלח.
7. לאחר חצי שעה מוסיפים את הפלפל השחור ומבשלים עוד כחצי שעה.
  במשך כל הבישול הסיר סגור עם מכסה.
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים