שעועית לבנה ברוטב עגבניות - פסוליה
מאת: סבתא אסתר
-
מוכן תוך
2 שע' 5 דק' - 10 מנות
- 1 מדרגים
- 59726 צפיות
מרק שעועית קל להכנה ברוטב עגבניות עשיר בחלבון וסידן, תוספת שהיא מעדן בכל ארוחה.
מרק שעועית- פסוליה
שעועית היא ממשפחת הקטניות קטנייה, היא בריאה מאד בעלת סגולות בריאותיות רבות.
רצוי להגיש ולאכול בתוספת של בצל אדום חתוך ואורז (רצוי מלא) וגם עם קינואה.
בכוס שעועית מבושלת יש 17 גרם חלבון שהיא 35% מההמלצה לאדם במשקל בינוני.
היא דלה מאד בשומן, ועשירה בסיבים תזונתיים.
ערכן התזונתי גבוה של הקטניות ועקב היותן מקור חשוב לחלבון, הם מתאימים במיוחד עבור צמחונים וטבעונים.
שאלת השאלות: מדוע שעועית עושה גזים? וכיצד ניתן לצמצם את התופעה?
שעועית בפרט וקטניות בכלל מכילים מיני סוכרים. בקיבותינו אין את האנזימים הדרושים כדי לפרק אותם באופן יעיל, ולכן הם ממשיכים לטייל במערכת העיכול אל המעיים. במעיים שוכנים חיידקים שזוללים אותם ומפרקים אותם לגורמים. במהלך תהליך התסיסה הזה משתחררים גם תוצרי לוואי, כמו גז בעיקר חנקן ופחמן דו-חמצני אך גם מימן, מתאן ומימן גפריתי. האחרון הוא זה שגורם לריח הלא נעים.
הדרך היחידה של הגז הזה החוצה היא... למדתם ביולוגיה? כן! פיעפוע :)
אחת הדרכים היעילות לצמצום הגזים בתבשיל היא בישול ארוך (כמו בחמין) ואז יותר קל לגוף שלנו לעכל אותו.
רצוי להגיש ולאכול בתוספת של בצל אדום חתוך ואורז (רצוי מלא) וגם עם קינואה.
בכוס שעועית מבושלת יש 17 גרם חלבון שהיא 35% מההמלצה לאדם במשקל בינוני.
היא דלה מאד בשומן, ועשירה בסיבים תזונתיים.
ערכן התזונתי גבוה של הקטניות ועקב היותן מקור חשוב לחלבון, הם מתאימים במיוחד עבור צמחונים וטבעונים.
שאלת השאלות: מדוע שעועית עושה גזים? וכיצד ניתן לצמצם את התופעה?
שעועית בפרט וקטניות בכלל מכילים מיני סוכרים. בקיבותינו אין את האנזימים הדרושים כדי לפרק אותם באופן יעיל, ולכן הם ממשיכים לטייל במערכת העיכול אל המעיים. במעיים שוכנים חיידקים שזוללים אותם ומפרקים אותם לגורמים. במהלך תהליך התסיסה הזה משתחררים גם תוצרי לוואי, כמו גז בעיקר חנקן ופחמן דו-חמצני אך גם מימן, מתאן ומימן גפריתי. האחרון הוא זה שגורם לריח הלא נעים.
הדרך היחידה של הגז הזה החוצה היא... למדתם ביולוגיה? כן! פיעפוע :)
אחת הדרכים היעילות לצמצום הגזים בתבשיל היא בישול ארוך (כמו בחמין) ואז יותר קל לגוף שלנו לעכל אותו.
תבנית: סיר
מצרכים
- 2 יחידות בצלים בינוניים
- 500 גרם שעועית לבנה ארגנטינאית
- 1 חבילה רסק עגבניות פריכוז של יכין 100 גרם
- 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
איך מכינים שעועית לבנה ברוטב עגבניות - פסוליה?
-
עבודה
5 דק' -
הכנה
2 שע'
הכנות לפני...
1. לילה לפני משרים את השעועית
אופן ההכנה
2. שוטפים את המים מהשעועית, רצוי להחליף את המים פעם נוספת באמצע ההשרייה, למי שסובל מגזים יכול להוסיף חצי כפית של סודה לשתייה, אך הוא פוגע בערכים התזונתיים של השעועית.
3. חותכים את הבצלים לקוביות קטנות , מטגנים את הבצל , מנמיכים את האש.
4. מוסיפים את השעועית לסיר, ומערבבים כ2 דקות יחד עם הבצל.
5. מוסיפים מים -כ 1.5 ס״מ מעל גובה התבשיל אפשר יותר. ניתן להוסיף מים באמצע הבישול כדי לקבל סמיכות רצויה
6. לאחר כשעה מוסיפים את הרכז העגבניות ,פפריקה והמלח.
7. לאחר חצי שעה מוסיפים את הפלפל השחור ומבשלים עוד כחצי שעה. לתקן מליחות במידת הצורך.
בתיאבון!
שעועית לבנה מוגש על מצע פתיתים
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות