פרנץ' טוסט - לחם מטוגן
מאת: שמואל פוגל
-
מוכן תוך
20 דק' - 6 פרוסות חלה
- 1 מדרגים
- 16712 צפיות
אין כמו לפתוח את הבוקר עם פרנץ' טוסט לחם מטוגן ומוזהב שמוגש במסעדות בכל רחבי העולם.
בליווי של סירופ מייפל אורגני או סוכר, פשוט מושלם!

פרנץ' טוסט
למרות השם פרנץ' טוסט (קלי צרפתי), אוכלים את המנה בכל רחבי העולם, במיוחד בצפון אמריקה גם באירופה וגם בסין.
ניתן להוסיף לתערובת הביצים מיץ, מים או חלב. אני אעשה בדומה לגירסה האמריקאית בה משתמשים ב half&half כלומר חצי חלב וחצי שמנת.
אפשר להשתמש בלחם בריוש, אני אוהב להשתמש עם חלה מתוקה.
ניתן להוסיף לתערובת הביצים מיץ, מים או חלב. אני אעשה בדומה לגירסה האמריקאית בה משתמשים ב half&half כלומר חצי חלב וחצי שמנת.
אפשר להשתמש בלחם בריוש, אני אוהב להשתמש עם חלה מתוקה.
מצרכים
- לבלילה
- 3 ביצים
- 6 כפות חלב
- 6 כפות שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר ,אפשר להוסיף עוד כף במידה ומגישים עם תוספת לא מתוקה
- 1/3 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון
- לטיגון הפראנץ' טוסט
- 6 פרוסות חלה מתוקה פרוסות עבות
- 60 גרם חמאה
- להגשה
- סירופ מייפל , סוכר או ריבה
- ריבה
- סוכר
איך מכינים פרנץ' טוסט - לחם מטוגן?
-
עבודה
5 דק' -
הכנה
15 דק'
1. לכלי עמוק, שיהיה קל לתבול את הפרוסות חלה, מוסיפים את כל המרכיבים וטורפים לתערובת אחידה.
2. נחמם מחבת עם חום נמוך עד בינוני , עם 20 ג"ר חמאה.
3. טובלים את פרוסות הלחם בבלילה מ2 הצדדים עד שהן ספוגות בבלילה, לא יותר מידי שלא תתפרקנה.

4. נניח את פרוסות החלה על המחבת החמה ונטגן בשני הצדדים על הזהבה יפה
5. מוציאים לצלחת, וממשיכים לטגן את שאר הפרוסות, מוסיפים עוד 20 ג"ר חמאה נוספות להמשך הטיגון.
6. מפזרים את התוספות שאתם אוהבים: סירופ מייפל, סוכר או ריבה.
7. בתאבון
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות