פלאפל

מאת:
  • מוכן תוך
    1 שע' 10 דק'
  • 60 כדורי פלאפל
פלאפל המאכל הלאומי של ישראל
המתכון הוא של סבי ואחותו, סבי היה בעל דוכן פלאפל בשנות ה60.
פלאפל
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    1 שע'
  • הכנה
    10 דק'
1. להשרות את גרגירי החומוס לילה לפני ולהחליף את המים פעמיים.לא לבשל!!!.לשטוף את הכוסברה
2. לטחון את כל המרכיבים במג'יקמיקס, ולערבב יחד. להוסיף את התבלינים (למעט האבקת אפייה)
פלאפל
פלאפל
פלאפל
3. מחממים בסיר שמן, חשוב מאד שהשמן יהיה רותח.
4. את האבקת אפייה מוסיפים ממש לפני הטיגון לבלילה ומערבבים. לא לשכוח את האבקת אפייה ממש חשוב זה גורם לכדורים להיות אוויריריים ולא דחוסים. מכינים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק. לשים לב בין ה״נגלות״ של הכדורים שהשמן עדיין רותח כי הכדורים ״מקררים״ את השמן.
פלאפל
  ניתן להשתמש בחלק מהבלילה ואת השאר להקפיא - היות וכדורי הפלאפל טעימים איך שהם יוצאים מהטיגון !
טבלת מידוד והמרות
תגובות (1)
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים