פלאפל
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
1 שע' 10 דק' - 60 כדורי פלאפל
- 0 מדרגים
- 6515 צפיות
פלאפל המאכל הלאומי של ישראל
פלאפל
המתכון הוא של סבי ואחותו, סבי היה בעל דוכן פלאפל בשנות ה60.
מצרכים
- 1/2 ק״ג גרגרי חומוס מושרה לילה לפני
- 1 בצל
- 1/2 ראש שום
- 1 כף כוסברה יבשה טחונה
- 1 חבילה כוסברה
- 1/2 כף כמון
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף פירורי לחם
- לטיגון
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק
איך מכינים פלאפל?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
10 דק'
1. להשרות את גרגירי החומוס לילה לפני ולהחליף את המים פעמיים.לא לבשל!!!.לשטוף את הכוסברה
2. לטחון את כל המרכיבים במג'יקמיקס, ולערבב יחד.
להוסיף את התבלינים (למעט האבקת אפייה)
להוסיף את התבלינים (למעט האבקת אפייה)
בלילת הפלאפל
3. מחממים בסיר שמן, חשוב מאד שהשמן יהיה רותח.
4. את האבקת אפייה מוסיפים ממש לפני הטיגון לבלילה ומערבבים. לא לשכוח את האבקת אפייה ממש חשוב זה גורם לכדורים להיות אוויריריים ולא דחוסים. מכינים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק. לשים לב בין ה״נגלות״ של הכדורים שהשמן עדיין רותח כי הכדורים ״מקררים״ את השמן.
כדורי פלאפל ישר מטיגון
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות