פלאפל

מאת:
  • מוכן תוך
    1 שע' 10 דק'
  • 60 כדורי פלאפל
פלאפל המאכל הלאומי של ישראל
פלאפל
פלאפל
המתכון הוא של סבי ואחותו, סבי היה בעל דוכן פלאפל בשנות ה60.
מצרכים

איך מכינים פלאפל?

  • עבודה
    1 שע'
  • הכנה
    10 דק'
1. להשרות את גרגירי החומוס לילה לפני ולהחליף את המים פעמיים.לא לבשל!!!.לשטוף את הכוסברה
2. לטחון את כל המרכיבים במג'יקמיקס, ולערבב יחד.
להוסיף את התבלינים (למעט האבקת אפייה)
פלאפל
פלאפל
בלילת הפלאפל
בלילת הפלאפל
3. מחממים בסיר שמן, חשוב מאד שהשמן יהיה רותח.
4. את האבקת אפייה מוסיפים ממש לפני הטיגון לבלילה ומערבבים. לא לשכוח את האבקת אפייה ממש חשוב זה גורם לכדורים להיות אוויריריים ולא דחוסים. מכינים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק. לשים לב בין ה״נגלות״ של הכדורים שהשמן עדיין רותח כי הכדורים ״מקררים״ את השמן.
כדורי פלאפל ישר מטיגון
כדורי פלאפל ישר מטיגון
  ניתן להשתמש בחלק מהבלילה ואת השאר להקפיא - היות וכדורי הפלאפל טעימים איך שהם יוצאים מהטיגון !
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות (1)
עוד מתכונים