פתיתים עם בצל

  • מוכן תוך
    15 דק'
  • 4 מנות
מתכון לפתיתים עם בצל. טעים וקל להכנה. מנה מנחמת שילדים אוהבים.
פתיתים ידועים גם בשמות "אורז בן גוריון או בשם קוסקום ישראלי, בשונה מפסטה הפתיתים עוברים תהליך של אפייה, אך המרכיבים בו דומים.
הפתיתים הומצאו בארץ כך שהוא מאד מזוהה עם המטבח הישראלי, אחד התרומות היחידות שלנו למטבח העולמי, אפשר להגיד גאווה ישראלית.
ילדים מאד אוהבים והוא נחשב למאכל עממי.
פתיתים עם בצל
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    5 דק'
  • הכנה
    10 דק'
1. חותכים את הבצל דק ומטגנים אותו עד הזהבה. על אש בינונית לא רוצים שהבצל ישרף.
2. מוסיפים את הפתיתים לסיר ומטגנים אותו קלות עם הבצל.
3. מוסיפים את המים והתבלינים ומערבבים.
  היחס בין הפתיתים למים הוא על כל כוס פתיתים כוס מים.
4. סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאד כ10 דקות.
5. סוגרים את האש ונותנים ערבוב אחרון כדי שהפתיתים לא ידבקו אחד לשני.
6. ממתינים 5 דקות ומגישים חם.
7. בתאבון
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים