פנקייק מקורי עבה ואוורירי כמו בבית הפנקייק

מאת:
  • מוכן תוך
    25 דק'
  • 9 פנקייקס בינוניים
מתכון לפנקייק עבה ואוורירי הכי טעים שתטעמו, פנקייק אמריקאי אורגינל, מתכון קל להכנה. זהירות מתכון מושלם וטעים בטירוף!
פנקייק מקורי עבה ואוורירי כמו בבית הפנקייק
פנקייק עם בננה ואוכמניות
חביתית בעברית ובלועזית פנקייק, עד כאן פינת הלשון שלנו...

נכין מתכון לפנקייק אמריקאי מסורתי, כפי שמכינים בדיינרים בארצות הברית, אוורירי וטעים. בתוספת של סירופ מייפל טבעי, שמנת חמוצה, אוכמניות ובננות הכי טעים שיש.

שנים שאני מכינה את הגירסה הזאת של פנקייקים כמעט בכל בראנץ' או ארוחת בוקר בשבתות וחגים. תמיד המתכון הזה יוצא טעים.
ילדים מתים על פנקייקים. כל מה שצריך זה סירופ מייפל מעל ושמנת חמוצה, שילוב מצויין שלמדתי בביקור בניו יורק כשאכלתי באחד הדיינרים, תנסו... מוסיף גם קצת חלבון למנת הפחמימות האולטימטיבית.
תוספות מצויינות לפנקייק הן חתיכות בננות ופירות יער שמאזנים את המתיקות ומוסיפים נוגדי חמצון וויטמינים לחגיגה.

בביקור בניו יורק, ישבתי ואכלתי ארוחת בוקר, הזמנתי את המנה המוכרת ביותר, פנקייק.
וזאת היתה חגיגה, אחרי גלישה בכמה וכמה אתרי מתכונים באנגלית בחיפוש אחר המתכון לפנקייק האורגינל,
פיצחתי את הנוסחה לפנקייק והנה הוא לפניכם:
המתכון משתמש בחומץ 5% רגיל בשביל "ההחמצה" של החלב, ישנם מתכונים ישראליים שהשתמשו בריוויון, אך אל חשש, לא יורגש טעם חמוץ כלל, אלא רק טעם מתקתק וניחוח של החביתית הטעימה ביותר בעולם.

האם אפשר להפוך את המתכון לפנקייק פרווה?
התשובה היא כן! מחליפים את החלב בחלב שקדים או חלב אורז או חלב סויה או חלב קוקוס ואת החמאה המומוסת בשמן קוקוס.

איך מכינים את הפנקייקים עבים ועגולים?
פשוט מאד כדי לקבל צורה עגולה ומדויקת מבחינת העובי שופכים את הבלילה של הפנקייק לתוך רינג משומן קלות שנמצא על המחבת שלנו ומטגנים. שימו לב ככל שהפנקייק עבה יותר הלהבה צריכה להיות נמוכה יותר וצריך קצת יותר סבלנות.
מצרכים

איך מכינים פנקייק מקורי עבה ואוורירי כמו בבית הפנקייק?

  • עבודה
    10 דק'
  • הכנה
    15 דק'
1. לערבב את החלב עם החומץ בקערה בינונית ולהניח בצד למשך 5 דקות ל "החמצה".
שלב ״החמצת״ החלב בהכנת פנקייק
שלב ״החמצת״ החלב בהכנת פנקייק
2. בזמן הזה בקערה גדולה הוסיפו את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וערבובו.
פנקייק מקורי עבה ואוורירי כמו בבית הפנקייק
3. להוסיף את הביצה והחמאה המומסת לקערה עם החלב והחומץ . שופכים את תערובת הקמח למרכיבים הרטובים ומקציפים עד שנעלמים הגושים.
כלל ברזל בערבוב המרכיבים הוא לא לערבב יותר מידי, אנחנו לא רוצים לפתח גלוטן, רוצים שהפנקייק יצאו אווריריים כמה שיותר ולא קשים!
לכן אם נשארו כמה גושים זה לא נורא
בלילה להכנת פנקייק
בלילה להכנת פנקייק
4. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. כשהמחבת חמה מצפים בתרסיס לבישול.
טיגון פנקייק במחבת נון סטיק, רואים את הבועות? עכשיו הזמן להפוך!
טיגון פנקייק במחבת נון סטיק, רואים את הבועות? עכשיו הזמן להפוך!
5. יוצקים 1/4 כוסות בלילה על המחבת החמה ומבשלים עד להופעת בועות על פני השטח. הופכים עם מרית ומבשלים עד שמשחים בצד השני.
פנקייקים זהובים וטעמים
פנקייקים זהובים וטעמים
  מומלץ לאכול עם תוספת של שמנת חמוצה וסירופ מייפל, שילוב מנצח!
פנקייק עם שמנת חמוצה , מייפל ותותים
פנקייק עם שמנת חמוצה , מייפל ותותים
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות (3)
עוד מתכונים