לפת חמוצה

  • מוכן תוך
    30 דק'
  • 1 צנצנת
חמוצים- והפעם לפת
לפת חמוצה
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    30 דק'
  • הכנה
1. לוקחים צנצנת גדולה עם מכסה,רוחצים אותה היטב במים וסבון .שוטפים וממלאים אותה במים רותחים למשך עשר דקות . לאחר מכן שופכים ונותנים לצנצנת להתקרר
2. שוטפים את הלפת והסלק ולשטוף עם סקווטש את הלפת והסלק חותכים לחתיכות גדולות. את שיני השום להשאיר שלמות . את הפלפל החריף לחלק לשתיים לרוחב (על מנת שלא יתפזרו הגרעינים)
3. מפזרים את הכול בצנצנת מעורבב ולא בקבוצות
4. בקערה נפרדת ממיסים 2 כפות מלח, ומוסיפים מים פושרים ושופכים לצנצנת . הצנצנת צריכה להיות מלאה במים .
5. להניח על השיש במטבח ולהמתין בין שבוע לשבועיים- תלוי במזג אויר. בחורף ניתן לשמור על השיש במטבח ובקיץ לשמור במקרר.
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים