לפת חמוצה
מאת: סבתא אסתר
-
מוכן תוך
30 דק' - 1 צנצנת
- 0 מדרגים
- 2661 צפיות
חמוצים- והפעם לפת
לפת חמוצה
מצרכים
איך מכינים לפת חמוצה?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
1. לוקחים צנצנת גדולה עם מכסה,רוחצים אותה היטב במים וסבון .שוטפים וממלאים אותה במים רותחים למשך עשר דקות . לאחר מכן שופכים ונותנים לצנצנת להתקרר
2. שוטפים את הלפת והסלק ולשטוף עם סקווטש את הלפת והסלק חותכים לחתיכות גדולות. את שיני השום להשאיר שלמות .
את הפלפל החריף לחלק לשתיים לרוחב (על מנת שלא יתפזרו הגרעינים)
את הפלפל החריף לחלק לשתיים לרוחב (על מנת שלא יתפזרו הגרעינים)
3. מפזרים את הכול בצנצנת מעורבב ולא בקבוצות
4. בקערה נפרדת ממיסים 2 כפות מלח, ומוסיפים מים פושרים ושופכים לצנצנת . הצנצנת צריכה להיות מלאה במים .
5. להניח על השיש במטבח ולהמתין בין שבוע לשבועיים- תלוי במזג אויר.
בחורף ניתן לשמור על השיש במטבח ובקיץ לשמור במקרר.
בחורף ניתן לשמור על השיש במטבח ובקיץ לשמור במקרר.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות