קרפלך במילוי תפוחי אדמה / בשר
מאת: Ela Fogel
-
מוכן תוך
1 שע' 5 דק' - 35 יחידות
- 1 מדרגים
- 7014 צפיות
קרפלך ממולאים עם מלית של פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן , לחילופין ניתן למלא בבשר, מבושלים ומטוגנים בחמאה ושמן.
מצרכים
- הבצק
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 כף שמן
- 1 כפית מלח
- מלית תפוחי אדמה
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בצל
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- מלית בשר
- 300 גרם בשר טחון בקר
- 1 בצל
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
איך מכינים קרפלך במילוי תפוחי אדמה / בשר?
-
עבודה
45 דק' -
הכנה
20 דק'
מלית תפוחי אדמה
2. לבשל את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שרכים לסנן המים ולמעוך לפירה
3. לחתוך בצל יבש לקוביות ולטגן בשמן עד לצבע זהוב חום לטבל במלח ופלפל שחור
4. לערבב ביחד את הפירה עם הבצל המטוגן ולהניח בצד.
מלית בשר
5. לטגן בצל חתוך לקוביות קטנות עד להזהבה.
6. להוסיף את הבשר הטחון , לפורר את הבשר ולטגן עד להשחמה .
7. לטבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם
לבשל עד להצטמצמות הנוזלים , להניח בצד לקירור.
לבשל עד להצטמצמות הנוזלים , להניח בצד לקירור.
הכנת הקרפלך
8. לחלק את הבצק ל-2 חלקים.
9. לרדד את הבצק במכונת הרידוד עד שלב 4
10. לקרוץ עיגולים עם קורץ מתכת לעוגיות בקוטר 8 ס׳מ או בכוס
11. להניח מעט מהמלית באמצע כל עיגול עם כפית לקפל כל עיגול לחצי ולהדק את הקצוות עם האצבעות היטב שלא ייפתחו.
12. להרתיח מים בסיר , להמליח לאחר שרתחו ולבשל את הקרפלך עד שהם עולים על פני המים ועוד דקה או שנים נוספים
13. בזמן שהקרפלך מתבשלים להמיס במחבת רחבה שמן עם חמאה ומיד שהקרפלך מבושלים להוציא אותם (להקפיד לסנן את מים מהם) ולטגן אותם עד שמושחמים משני הצדדים
קרפלך במילוי בשר
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
(לכסות עם מגבת שלא יתייבש)