קרפלך במילוי תפוחי אדמה / בשר

מאת:
  • מוכן תוך
    1 שע' 5 דק'
  • 35 יחידות
קרפלך ממולאים עם מלית של פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן , לחילופין ניתן למלא בבשר, מבושלים ומטוגנים בחמאה ושמן.
קרפלך במילוי תפוחי אדמה / בשר
מצרכים

איך מכינים קרפלך במילוי תפוחי אדמה / בשר?

  • עבודה
    45 דק'
  • הכנה
    20 דק'
1. לערבב ביחד את כל החומרים לבצק גמיש ולא דביק ולהניח לחצי שעה למנוחה,
(לכסות עם מגבת שלא יתייבש)

מלית תפוחי אדמה

2. לבשל את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שרכים לסנן המים ולמעוך לפירה
3. לחתוך בצל יבש לקוביות ולטגן בשמן עד לצבע זהוב חום לטבל במלח ופלפל שחור
4. לערבב ביחד את הפירה עם הבצל המטוגן ולהניח בצד.

מלית בשר

5. לטגן בצל חתוך לקוביות קטנות עד להזהבה.
6. להוסיף את הבשר הטחון , לפורר את הבשר ולטגן עד להשחמה .
7. לטבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם
לבשל עד להצטמצמות הנוזלים , להניח בצד לקירור.

הכנת הקרפלך

8. לחלק את הבצק ל-2 חלקים.
9. לרדד את הבצק במכונת הרידוד עד שלב 4
10. לקרוץ עיגולים עם קורץ מתכת לעוגיות בקוטר 8 ס׳מ או בכוס
11. להניח מעט מהמלית באמצע כל עיגול עם כפית לקפל כל עיגול לחצי ולהדק את הקצוות עם האצבעות היטב שלא ייפתחו.
קרפלך במילוי תפוחי אדמה / בשר
12. להרתיח מים בסיר , להמליח לאחר שרתחו ולבשל את הקרפלך עד שהם עולים על פני המים ועוד דקה או שנים נוספים
13. בזמן שהקרפלך מתבשלים להמיס במחבת רחבה שמן עם חמאה ומיד שהקרפלך מבושלים להוציא אותם (להקפיד לסנן את מים מהם) ולטגן אותם עד שמושחמים משני הצדדים
  כדאי לבשל ולטגן במנות קטנות של עד 10 יחידות
  אם משתמשים במלית בשר אפשר לוותר על חמאה בטיגון
קרפלך במילוי בשר
קרפלך במילוי בשר
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות (1)
עוד מתכונים