כנאפה ביתי
מאת: אנה רוטשילד
-
מוכן תוך
15 דק' - 6 מנות
- 1 מדרגים
- 5349 צפיות
כנאפה זה אחד הקינוחים האהובים על בעלי, אז אחרי שנים של חשש לנסות בבית, הפשלתי שרוולים והחלטתי להכין בעצמי. מתברר שזה לגמרי לא מסובך ויוצא טעים טעים!
שילוב של כל מיני מתכונים שמצאתי באינטרנט, כאשר החלפתי לכמה מרכיבים יותר זמינים
תבנית: מחבת קוטר 24 ס"מ
מצרכים
- 200 גרם שערות קדאיף
- 100 גרם ריקוטה 5%
- 50 גרם מוצרלה מגורדת
- 3 כפות חמאה מומסת
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס סוכר
- פיסטוקים לקישוט
איך מכינים כנאפה ביתי?
-
עבודה
15 דק' -
הכנה
2. מורחים את החמאה על מחבת קטנה (קוטר 24 סמ) כולל שולי המחבת.
3. מפוררים אטריות קדאיף באופן שווה בעובי של 1 ס"מ ומקפידים להדק לכיון המחבת.
4. מורחים את גבינת הריקוטה. להקפיד לא למרוח בשולי האטריות בכדי שהגבינה לא תשרף.
5. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה בצורה אחידה
6. מרפדים שכבה נוספת של אטריות קדאיף (כמו בתחתית)
7. מטגנים על אש נמוכה כ-4 דקות ומנערים באיטיות את המחבת כדי לשחרר את האטריות בצדדים. לאחר 4 דק נוספות בודקים את הכנאפה ע"י הרמת החלק שנוגע במחבת. כשהאטריות מתחילות להזהיב הופכים את הכנאפה באמצעות צלחת שטוחה ושוב מחזירים למחבת כדי לטגן מעט את הצד השני.
שופכים את סירופ הסוכר וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
שופכים את סירופ הסוכר וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
8. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעט פיסטוקים מעל ובתיאבון!
מומלץ לאכול חם!
מומלץ לאכול חם!
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
ממיסים את המים והסוכר בסיר קטן עד קבלת מרקם אחיד. מניחים בצד לקירור.