כנאפה ביתי

  • מוכן תוך
    15 דק'
  • 6 מנות
כנאפה זה אחד הקינוחים האהובים על בעלי, אז אחרי שנים של חשש לנסות בבית, הפשלתי שרוולים והחלטתי להכין בעצמי. מתברר שזה לגמרי לא מסובך ויוצא טעים טעים!
שילוב של כל מיני מתכונים שמצאתי באינטרנט, כאשר החלפתי לכמה מרכיבים יותר זמינים
כנאפה ביתי
תבנית: מחבת קוטר 24 ס"מ
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    15 דק'
  • הכנה
1. הכנת מי סוכר: ממיסים את המים והסוכר בסיר קטן עד קבלת מרקם אחיד. מניחים בצד לקירור.
2. מורחים את החמאה על מחבת קטנה (קוטר 24 סמ) כולל שולי המחבת.
3. מפוררים אטריות קדאיף באופן שווה בעובי של 1 ס"מ ומקפידים להדק לכיון המחבת.
4. מורחים את גבינת הריקוטה. להקפיד לא למרוח בשולי האטריות בכדי שהגבינה לא תשרף.
5. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה בצורה אחידה
6. מרפדים שכבה נוספת של אטריות קדאיף (כמו בתחתית)
7. מטגנים על אש נמוכה כ-4 דקות ומנערים באיטיות את המחבת כדי לשחרר את האטריות בצדדים. לאחר 4 דק נוספות בודקים את הכנאפה ע"י הרמת החלק שנוגע במחבת. כשהאטריות מתחילות להזהיב הופכים את הכנאפה באמצעות צלחת שטוחה ושוב מחזירים למחבת כדי לטגן מעט את הצד השני. שופכים את סירופ הסוכר וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
8. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעט פיסטוקים מעל ובתיאבון! מומלץ לאכול חם!
תגובות (1)
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים