מרק אפונה
מאת: דיאנה אוסובסקי
-
מוכן תוך
1 שע' - 10 מנות
- 0 מדרגים
- 3606 צפיות
אחד המרקים האהובים עלי , פשוט וקל להכנה. מתאים להתפנק בימי החורף הקרים
תבנית: 1 סיר
מצרכים
- 3 יחידות בצל
- 3 שיני שום
- 1 חבילה אפונה ירוקה מוקפא 800 גרם
- 2 כרישה
- 1 תפוח אדמה
- 2 גזרים
- 3 כפות אבקת מרק שטוחות
- 9 כוסות מים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים מרק אפונה?
-
עבודה
15 דק' -
הכנה
45 דק'
1. לקצוץ את הבצל ולאדות אותו במעט שמן עד להשחמה . לכתוש את השום ולהוסיף לסיר. להוסיף מים ,לפרוס את הכרישה, לחתוך את התפוח אדמה והגזר לחתיכות גדולות .להוסיף לסיר את הכרישה, אפונה, תפוח אדמה והגזר , להביא לרתיחה ולהוסיף את אבקת המרק עוף . ולערבב
2. אני אוהבת לפני שאני טוחנת הכול להוציא קצת (לא חובה) מהאפונה כדי שיהיה שני סוגים של מרקמים במרק .
לטחון הכל במוט בלנדר בתוך הסיר ולמי שאין להוציא את הירקות ולטחון במגיק מיקס ולהחזיר לסיר ולערבב . לתבל במלח פלפל לפי הטעם.
לטחון הכל במוט בלנדר בתוך הסיר ולמי שאין להוציא את הירקות ולטחון במגיק מיקס ולהחזיר לסיר ולערבב . לתבל במלח פלפל לפי הטעם.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות