עוגת סברינה ללא שמרים
מאת: סבתא אסתר
-
מוכן תוך
1 שע' - 1 עוגה
- 0 מדרגים
- 5483 צפיות
סברינה - טעם נוסטלגי של פעם , עם יוגורט. ללא שמרים .ריח וטעם משגע !! אחת העוגות המועדפות על משפחתי שכמעט בכל יום הולדת היא מככבת.
סברינה
יש להכין לפחות יום לפני הגשה ! ולא להכין בתבנית קרטון
מצרכים
- לעוגה
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 5 ביצים
- 1 יחידה יוגורט 200 גרם
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר
- 1 שיפוד או קיסם
- לסירופ ראשון לאחר אפייה
- 1 כוס מים קרים
- 3 כפיות תמצית רום
- לסירופ שני אחרי אפייה
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 3 כפות מי זהר /מי ורדים
- לקצפת
- 2 יחידות שמנת מתוקה
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
- לקישוט
- דובדבן מסוכרים
- שוקולד מריר
איך מכינים עוגת סברינה ללא שמרים?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
30 דק'
2. את היוגורוט שופכים לקערה קטנה ומוסיפים אבקת אפייה ,מערבבים ומוסיפים לבלילה, ומערבבים .
לשמן את התבנית כולל הדפנות .
יוצקים לתבנית ואופים בתנור כחצי שעה . העוגה מוכנה כאשר הקיסם/שיפוד ננעץ ויוצרא יבש לגמרי ללא פירורים
לשמן את התבנית כולל הדפנות .
יוצקים לתבנית ואופים בתנור כחצי שעה . העוגה מוכנה כאשר הקיסם/שיפוד ננעץ ויוצרא יבש לגמרי ללא פירורים
3. להוציא את העוגה מהתנור ולחורר את כל העוגה עם הקיסם/שיפוד .
ומיד להרטיב אותה עם כוס מים קרים המעורבבים עם 3 כפיות תמצית רום .
ההרטבה נעשית בעזרת כף ופיזור הסירופ באופן שווה בכל העוגה.
ומיד להרטיב אותה עם כוס מים קרים המעורבבים עם 3 כפיות תמצית רום .
ההרטבה נעשית בעזרת כף ופיזור הסירופ באופן שווה בכל העוגה.
4. להרתיח כוס מים עם כוס סוכר עד להמסת הסוכר , להוריד מהאש ולהוסיף 2 כפות מיץ לימון טרי ו3 כפות מי זהר ושוב מרטיבים את העוגה בעזרת כף
5. להקציף את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר וניל והאינסטפודינג ,עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת לשקית זילוף
כדאי להמתין שהעוגה כבר לא תיהיה חמה , עדיף להשאיר אותה לכמה שעות במקרר אבל אם אין זמן -אז לפחות שהעוגה כבר לא תיהיה חמה .
מזלפים את הקצפת .
מקשטים עם דובדבנים ושוקולד מריר שגורד בפומפייה על פני העוגה.
כדאי להמתין שהעוגה כבר לא תיהיה חמה , עדיף להשאיר אותה לכמה שעות במקרר אבל אם אין זמן -אז לפחות שהעוגה כבר לא תיהיה חמה .
מזלפים את הקצפת .
מקשטים עם דובדבנים ושוקולד מריר שגורד בפומפייה על פני העוגה.
עוגת סברינה
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
מפרידים את החלבונים והחלמונים,
מקציפים את החלבונים עד למרקם יציב (לקראת סוף המרקם מוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה ).
מערבבים את החלמונים ומוסיפים לחלבון ולסוכר, ומערבבים .
להוסיף את הקמח ולערבב .