סברינה

  • מוכן תוך
    1 שע'
  • 1 עוגה
סברינה - טעם נוסטלגי של פעם , עם יוגורוט. ללא שמרים .ריח וטעם משגע !! אחת העוגות המועדפות על משפחתי
סברינה
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    30 דק'
  • הכנה
    30 דק'
1. מחממים תנור על 180 מעלות , מפרידים את החלבונים והחלמונים, מקציפים את החלבונים עד למרקם יציב (לקראת סוף המרקם מוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה ). מערבבים את החלמונים ומוסיפים לחלבון ולסוכר, ומערבבים . להוסיף את הקמח ולערבב .
2. את היוגורוט שופכים לקערה קטנה ומוסיפים אבקת אפייה ,מערבבים ומוסיפים לבלילה, ומערבבים . יוצקים לתבנית ואופים בתנור כחצי שעה . העוגה מוכנה כאשר הקיסם/שיפוד ננעץ ויוצרא יבש לגמרי ללא פירורים
3. להוציא את העוגה מהתנור ולחורר את כל העוגה עם הקיסם/שיפוד . ומיד להרטיב אותה עם כוס מים קרים המעורבבים עם 3 כפיות תמצית רום . ההרטבה נעשית בעזרת כף ופיזור הסירופ באופן שווה בכל העוגה.
4. להרתיח כוס מים עם כוס סוכר עד להמסת הסוכר , להוריד מהאש ולהוסיף 2 כפות מיץ לימון טרי ו2 כפות מי זהר ושוב מרטיבים את העוגה בעזרת כף
5. להקציף את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר וניל והאינסטפודינג ,עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים את הקצפת לשקית זילוף כדאי להמתין שהעוגה כבר לא תיהיה חמה , עדיף להשאיר אותה לכמה שעות במקרר אבל אם אין זמן -אז לפחות שהעוגה כבר לא תיהיה חמה . מזלפים את הקצפת . מקשטים עם דובדבנים ושוקולד מריר שגורד בפומפייה על פני העוגה.
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים