עוגת בננות בחושה הכי טעים שיש!
מאת: מיכל
-
מוכן תוך
30 דק' - 24 מאפינס
- 0 מדרגים
- 14857 צפיות
עוגת בננה בחושה עם שמנת חמוצה, קלה להכנה ,מתכון מפורט שכבר שנים מכינים אצלנו בבית עוגת בננות מושלמת נימוחה וחלבית! ניתן להכין גם מאפינס בננות
בננות הן אחת הפירות האהובים עלי, למרות שרבים באוכלוסיה לא אוהבים וזה בסדר.
הם מושלמים בעיניי כשהן מתחילות להבשיל ויש להם מעט "נמשים" חומים על הקליפה... אז זה הזמן לחפש את המתכון הנוסטלגי של העוגת בננות שלפניכן...
בדיקה נוספת במקרר שיש לנו גביע של שמנת חמוצה, שתי ביצים, קמח סוכר וקצת שמן קנולה ולעבודה..
עוגה קלה להכנה ב10 דקות של עבודה ללא צורך במיקסר ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
הטעם של העוגה מושלם - לא מתוק מדי, לא טעם חזק מידי של בננות - בדיוק כמו שצריך!
עוגת בננה נימוחה ועסיסית מעולה ומתחסלת בשניות!
אפשרויות שדרוג לעוגת בננה -
בשביל עוגת בננות שוקולד צ׳יפס ניתן להוסיף שבבי שוקולד , רצוי מריר, אגוזים, קוקוס טחון מוסיף המון, מעט קינמון.
האם ניתן להקפיא עוגת בננה?
התשובה היא שכן רק שימו לב שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן יש לעטוף עם נייר כסף בצורה הרמתית ולמקפיא.
על מנת להשיר פשוט להניח על השיש לכמה שעות או ללילה.
למה משתמשים בשמנת חמוצה בעוגת בננות מתוקה?
השמנת החמוצה באפייה משפרת את המרקם והצבע ומשפר את הטעם מטוב ליאמ! :)
קצת כימיה - כאשר הסודה לשתיה הבסיסית בא במגע עם שמנת חמוצה (חומצית), יש תסיסה שפולטת פחמן דו חמצני שמבהיר את הבצק...
הם מושלמים בעיניי כשהן מתחילות להבשיל ויש להם מעט "נמשים" חומים על הקליפה... אז זה הזמן לחפש את המתכון הנוסטלגי של העוגת בננות שלפניכן...
בדיקה נוספת במקרר שיש לנו גביע של שמנת חמוצה, שתי ביצים, קמח סוכר וקצת שמן קנולה ולעבודה..
עוגה קלה להכנה ב10 דקות של עבודה ללא צורך במיקסר ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
הטעם של העוגה מושלם - לא מתוק מדי, לא טעם חזק מידי של בננות - בדיוק כמו שצריך!
עוגת בננה נימוחה ועסיסית מעולה ומתחסלת בשניות!
אפשרויות שדרוג לעוגת בננה -
בשביל עוגת בננות שוקולד צ׳יפס ניתן להוסיף שבבי שוקולד , רצוי מריר, אגוזים, קוקוס טחון מוסיף המון, מעט קינמון.
האם ניתן להקפיא עוגת בננה?
התשובה היא שכן רק שימו לב שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן יש לעטוף עם נייר כסף בצורה הרמתית ולמקפיא.
על מנת להשיר פשוט להניח על השיש לכמה שעות או ללילה.
למה משתמשים בשמנת חמוצה בעוגת בננות מתוקה?
השמנת החמוצה באפייה משפרת את המרקם והצבע ומשפר את הטעם מטוב ליאמ! :)
קצת כימיה - כאשר הסודה לשתיה הבסיסית בא במגע עם שמנת חמוצה (חומצית), יש תסיסה שפולטת פחמן דו חמצני שמבהיר את הבצק...
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים
- 2 בננות
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 3/4 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
איך מכינים עוגת בננות בחושה הכי טעים שיש!?
-
עבודה
10 דק' -
הכנה
20 דק'
1. מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים קלות את התבנית .
2. מועכים בעזרת מזלג את בננות.
3. טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן ושמנת חמוצה עד לתערובת אחידה וחלקה ככל האפשר.
4. מנפים לתוך קערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
5. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר, יוצקים את התערובת לתבנית. כל תבנית עד 3/4 מגובהו.
6. אופים בתנור 20-25 באינגליש קייק או 12-20 דקות כמאפינס או עד שקיסם שננעץ במרכז ייצא לח.
7. רק לאחר שהעוגה התקררה מוציאים מהתבנית.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות