אורז מג’דרה
מאת: אביה אפלבאום
-
מוכן תוך
55 דק' - 1 סיר
- 0 מדרגים
- 3923 צפיות
אורז מג׳דרה

מצרכים
- 1 כוס עדשים חומות קטנות מושרות ומסוננות
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל לבן
- 4 שיני שום
- 1 מקל קינמון ניתן גם להוסיף קורט אבקת קינמון
- 1/2 1 כפיות בהרט
- 1 כפית מלח הימאליה
- 1 קורט פלפל שחור
- 1/2 3 כוסות מים רותחים
- חופן צנובר
- להגשה
- 1 חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- שקדים קלויים
איך מכינים אורז מג’דרה?
-
עבודה
15 דק' -
הכנה
40 דק'
1. להשרות את העדשים במים חמים כשעה ולאחר מכן לסנן אותם.
2. לקצוץ בצל ולטגן בסיר עם שמן זית עד להזהבה.לקצוץ את השום דק ולהוסיף לסיר יחד עם התבלינים.
3. תוך כדי בחישה מוסיפים את האורז ומטגנים קלות , מוסיפים את העדשים ומערבבים כחצי דקה.
4. מוסיפים מים ומבשלים עם מכסה סגור למשך 35-40 דקות על אש נמוכה.
5. בינתיים קולים במחבת טפלון את הצנוברים עם מעט מלח.
6. לאחר 35 דקות פותחים את המכסה ובודקים אם העדשים בשלות , במידה וכן, מכבים את האש ומוסיפים את הצנוברים הקלויים.
הצעת הגשה
7. להניח בצלחת יפה , לפזר מעל פטרוזיליה/כוסברה קצוצה ושקדים קלויים.
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות