שניצל אפוי בתנור בריא טעים ועסיסי!
מאת: שמואל פוגל
-
מוכן תוך
35 דק' - 4 מנות
- 0 מדרגים
- 23069 צפיות
שניצל אמיתי מפילה עוף אפוי בתנור עם פירורי לחם, ללא טיגון! שיוצא רך וטעים. מתכון מעולה.

שניצל פריך ועסיסי אפוי בתנור
מוצאו של השניצל מהמטבח האוסטרי במנה הידועה שניצל וינאי, על השם העיר וינה שבאוסטריה.
שניצל עוף הוא ללא ספק המנה המזוהה ביותר עם ארוחת הצהריים של הישראלית, האהובה במיוחד על ילדים.
אני מבטיח שהילדים שלכם יאהבו מאד את הגירסה הזאת של השניצל בתנור ואף לא ישימו לב בהבדל.
שאלתם את עצמכם האם אפשר להכין שניצל ללא טיגון בשמן עמוק?
התשובה היא שכן! ואפילו מומלץ ויש לכך יתרונות רבים :
הסיבה הראשונה היא בריאות - לא חייבים לטגן בשמן עמוק. טיגון בשמן עמוק אינו בריא. חימום השמן במחבת מאיץ יצור של רדיקלים חופשיים, שהן מולקולות לא יציבות שגורמים נזקים לתאי הגוף, אשר מעודדים דלקתיות ואף יכולים לפגוע גם בדנ"א.
בנוסף נשתמש במתכון בשמן זית בריא ואיכותי, אין שום מניעה משימוש בשמן זית בטיגון, הסיבה המרכזית שלא משתמשים בו לטיגון הוא מחירו הגבוהה לעומת קנולה או אשר נחשב פחות בריא, אין מניעה להשתמש גם בו.
סיבה נוספת לאפיית שניצל בתנור הוא הזמן?
כמו שאנחנו יודעים זמן זה כסף.. כבר אין צורך לעמוד דקות ארוכות לטגן ולדאוג שהשניצל לא נשרף.
פשוט נכין את השניצלים בדרך הרגילה שאנחנו מכירים, כלומר טבילה בביצה ואחר כך בפירורי לחם ואחר כך נכניס אותם לתנור.
איך השניצלים יוצאים רכים פריכים ולא יבשים?
ובכן אנחנו נשתמש בפילה עוף נקיים, ארוכים ושמנמנים, שהם עבים יותר אך עסיסיים יותר. אפשר לחצות אותם לשניים, למי שאוהב את השניצלים דקים יותר או להשתמש בחזה עוף פרוסים דק, שימו לב שעם חלק זה האפייה תהייה מהירה יותר.
אך בסופו של דבר מדובר על חזה עוף ופירורי לחם כך שאם לא נזלף או נמרח שמן זית , הם יתיבשו.
אחרי הזילוף נגלגל את השניצלים בשמן שנשפך על התבנית, רק כך השניצלים יצאו קריספיים, טעימים ועסיסיים בטירוף!
באיזה פירורי לחם כדאי להשתמש בהכנת שניצל?
אני אוהב להשתמש בפירורי לחם רגילים ולהוסיף להם מעט תיבול של מלח ושומשום. ניתן להשתמש גם בפירורי מצה למי שאוהב או בפירורי לחם מתובלים שהם פחות בריאים ומכילים הרבה נתרן ומונוסודיום גלוטמט, במקרה הזה אין צורך להוסיף את המלח שבמתכון.
שניצל עוף הוא ללא ספק המנה המזוהה ביותר עם ארוחת הצהריים של הישראלית, האהובה במיוחד על ילדים.
אני מבטיח שהילדים שלכם יאהבו מאד את הגירסה הזאת של השניצל בתנור ואף לא ישימו לב בהבדל.
שאלתם את עצמכם האם אפשר להכין שניצל ללא טיגון בשמן עמוק?
התשובה היא שכן! ואפילו מומלץ ויש לכך יתרונות רבים :
הסיבה הראשונה היא בריאות - לא חייבים לטגן בשמן עמוק. טיגון בשמן עמוק אינו בריא. חימום השמן במחבת מאיץ יצור של רדיקלים חופשיים, שהן מולקולות לא יציבות שגורמים נזקים לתאי הגוף, אשר מעודדים דלקתיות ואף יכולים לפגוע גם בדנ"א.
בנוסף נשתמש במתכון בשמן זית בריא ואיכותי, אין שום מניעה משימוש בשמן זית בטיגון, הסיבה המרכזית שלא משתמשים בו לטיגון הוא מחירו הגבוהה לעומת קנולה או אשר נחשב פחות בריא, אין מניעה להשתמש גם בו.
סיבה נוספת לאפיית שניצל בתנור הוא הזמן?
כמו שאנחנו יודעים זמן זה כסף.. כבר אין צורך לעמוד דקות ארוכות לטגן ולדאוג שהשניצל לא נשרף.
פשוט נכין את השניצלים בדרך הרגילה שאנחנו מכירים, כלומר טבילה בביצה ואחר כך בפירורי לחם ואחר כך נכניס אותם לתנור.
איך השניצלים יוצאים רכים פריכים ולא יבשים?
ובכן אנחנו נשתמש בפילה עוף נקיים, ארוכים ושמנמנים, שהם עבים יותר אך עסיסיים יותר. אפשר לחצות אותם לשניים, למי שאוהב את השניצלים דקים יותר או להשתמש בחזה עוף פרוסים דק, שימו לב שעם חלק זה האפייה תהייה מהירה יותר.
אך בסופו של דבר מדובר על חזה עוף ופירורי לחם כך שאם לא נזלף או נמרח שמן זית , הם יתיבשו.
אחרי הזילוף נגלגל את השניצלים בשמן שנשפך על התבנית, רק כך השניצלים יצאו קריספיים, טעימים ועסיסיים בטירוף!
באיזה פירורי לחם כדאי להשתמש בהכנת שניצל?
אני אוהב להשתמש בפירורי לחם רגילים ולהוסיף להם מעט תיבול של מלח ושומשום. ניתן להשתמש גם בפירורי מצה למי שאוהב או בפירורי לחם מתובלים שהם פחות בריאים ומכילים הרבה נתרן ומונוסודיום גלוטמט, במקרה הזה אין צורך להוסיף את המלח שבמתכון.
מצרכים
- 500 גרם חזה עוף פילה עוף
- 6 כפות שמן זית או קנולה
- למרינדה:
- 2 ביצים
- 1 כף רוטב סויה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
- 3/4 כפית חרדל דיז'ון אפשר חרדל רגיל
- 1 כפית מיונז
- פירורי הלחם:
- 200 גרם פירורי לחם
- 2 כפות שומשום
- 1/4 כפית מלח
איך מכינים שניצל אפוי בתנור בריא טעים ועסיסי!?
-
עבודה
10 דק' -
הכנה
25 דק'
1. מחממים תנור למצב טורבו ל 180 מעלות צלסיום.
2. להוציא תבנית מהתנור להניח עליו נייר אפייה ולשמן אותו קלות עם מעט שמן או ספריי שמן.
הכנת המרינדה לחזה עוף:
3. לשבור את הביצים בקערה ולהוסיף את הרוטב סויה, חרדל דיז׳ון, מיונז ופלפל גרוס ולערבב לתערובת אחידה.

איך מכינים מרינדה לשניצלים?
פירורי לחם:
4. בצלחת רחבה לשפוך את פירורי הלחם והשומשום ולערבב.

תערובת פירורי לחם להכנת שניצלים
הכנת השניצלים:
5. לקחת חזה עוף לטבול במרינדה מכל צדדיו.

מרינדה להכנת שניצל
6. לגלגל בפירורי לחם ולהניח בתבנית. לחזור על פעולה זאת עם כל חתיכות חזה העוף שלנו.
7. לזלף שמן בעדינות מעל כל השניצלים בתבנית. ובסוף לגלגל את השניצלים בשאריות השמן שנשפכו על התבנית.

זילוף שמן זית להכנת שניצל פריך ועסיסי אפוי בתנור
8. להכניס לתנור לאפייה.
כעבור 17 דקות שצד אחד של השניצל זהוב, נהפוך אותם לצד שני לכ10 דקות נוספות עד שהם זהובים וקריספיים.
כעבור 17 דקות שצד אחד של השניצל זהוב, נהפוך אותם לצד שני לכ10 דקות נוספות עד שהם זהובים וקריספיים.

אפיית שניצל פריך ועסיסי אפוי בתנור
9. בתיאבון!

שניצל פריך ועסיסי אפוי בתנור
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות