רולדה וניל עם קצפת רכה קלאסית מושלמת
מאת: מיכל
-
מוכן תוך
31 דק' - 1 רולדה
- 0 מדרגים
- 43581 צפיות
עוגת טורט רכה וספוגית מגולגלת בקצפת.
העוגה שגדלתי עליה, נוסטלגית פשוטה וטעימה לשבת או אירוח פשוט מושלמת!
מצרכים
- לעוגה
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/4 1 כוסות קמח תופח
- 2 כפות שמן
- 1 כף תמצית וניל
- להרטבת העוגה
- 1 כוס חלב אפשרי גם מיץ אננס
- 1 כף תמצית וניל
- לקצפת
- 1 חבילה שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף סוכר
- ציפוי לבחירה :
- שוקולד מריר מגורר
- סוכריות
- פרי העונה
- ריבת חלב מזולפת
איך מכינים רולדה וניל עם קצפת רכה קלאסית מושלמת?
-
עבודה
20 דק' -
הכנה
11 דק'
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. מפרידים את החלבונים והחלמונים .את החלבונים מקציפים במיקסר עד לקבלת קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
3. בקערה מערבבים את החלמונים עם 2 כפות השמן.
4. מוסיפים את החלמונים לקציפת החלבונים ומקציפים לאיחוד.
5. מוסיפים את הקמח ותמצית הוניל ומקציפים עד לתערובת אחידה.
6. מרפדים את תבנית התנור ב2 ניירות אפייה ושופכים את התערובת לתבנית התנור מיישרים אותה בעזרת לקקן .
7. אופים בתנור למשך11 דקות, עד שהעוגה זהובה רכה וקפיצית למגע וקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.
8. מוציאים את העוגה החמה מהתנור, מרימים את העוגה יחד עם נייר אחד ומגלגלים. מכסים במגבת עד לצינון.
9. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב, סוכר, אינסטנט פודינג וניל וכף סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
10. בקערה קטנה לערבב כוס חלב עם כף תמצית וניל .כשהעוגה מתקררת לפתוח את הרולדה ולהרטיב את העוגה עם החלב המעורבב בתמצית הוניל.
מי שרוצה לשדרג את העוגה רצוי להחליף את החלב במיץ אננס טבעי או אפילו המיץ של אננס מקופסאת שימורים.
מי שרוצה לשדרג את העוגה רצוי להחליף את החלב במיץ אננס טבעי או אפילו המיץ של אננס מקופסאת שימורים.
11. למרוח שכבה אחידה של קצפת ולגלגל חזרה לרולדה.
12. ניתן לקשט עם שוקולד מריר מגורר /ריבת חלב/ סוכריות או אפילו פרי עונה טרי.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות