עוגיות ביסקוטי שקדים
מאת: מיכל
-
מוכן תוך
55 דק' - 40 עוגיות
- 0 מדרגים
- 3610 צפיות
עוגיות קנטוצ'יני איטלקיות של טוסקנה, נהוג לטבול ביין כקינוח או ליד הקפה.
מצרכים
- 25 גרם חמאה בטמפ' חדר
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כפית ליקר אמרטו /תמצית שקדים
- 2 כוסות קמח תופח 280 גרם
- 2 כוסות שקדים חצויים-200 גרם
- תערובת חלב- לציפוי לפני הכנסה לתנור
- 1 ביצה
- 1/2 כוס חלב
- 2 כפיות שמן מעט
איך מכינים עוגיות ביסקוטי שקדים?
-
עבודה
10 דק' -
הכנה
45 דק'
1. מחממים תנור ל180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.
2. בקערה טורפים סוכר, ביצים וליקר אמרטו לתעובת אחידה. מוסיפים קמח תופח בהדרגה, חמאה , שקדים . מערבבים לבצק אחיד ודביק מאד.
3. מעצבים בידיים רטובות לכיכר לחם ומניחים על התבנית שריפדנו .מכינים את תערובת החלב לציפוי בקערה קטנה ,מברישים את הכיכר בתערובת החלב. אופים בתנור 30 דק' לכיכר יציבה ועדיין מעט רכה . מצננים לגמרי.
4. מחממים שוב תנור אך הפעם ל140 מעלות .
5. פורסים בסכין לחם לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומסדרים על רשת התנור.
6. מייבשים בתנור 15-20 דקות , להזהבה ולהתקשות ומצננים.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות