מרק עוף קלאסי של סבתא עם ירקות ואטריות ביצים
מאת: שמואל פוגל
-
מוכן תוך
1 שע' 40 דק' - 10 מנות
- 0 מדרגים
- 40301 צפיות
מתכון למרק עוף אמיתי טעים בטירוף עם ירקות שורש של סבתא, ללא אבקת מרק, עם תוספת אטריות ביצים - הפניצילין היהודי.
מרק עוף של סבתא
מרק עוף של סבתא מקורי כמו שהיו מכינים פעם, מתכון שאמא הסבירה כיצד מכינים שלב אחרי שלב לפי המתכון שקיבלה מסבתא שלי. כמובן שנהוג לאכול מרק בעיקר בחורף וכשקר ובחגים, אבל כיף לאכול מרק כל השנה.
מצרכים
- 10 שוקי עוף כ 1 ק״ג
- 4 גזרים בינוניים מקולף חתוך ל4
- דלעת חתיכה - לא חובה
- 3 קישוא בינוניים מקולף חתוך ל3
- 1 בצל גדול שלם
- 1 שורש סלרי מקולף וחתוך ל2
- 2 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך ל2
- 1 צרור עלי פטרוזליה טריים
- 1/3 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 צרור שמיר טריים - לא חובה
איך מכינים מרק עוף קלאסי של סבתא עם ירקות ואטריות ביצים?
-
עבודה
10 דק' -
הכנה
1 שע' 30 דק'
הכנת מרק עוף:
מרכיבים להכנת מרק עוף
2. בסיר עמוק שמתאים לבישול המרק נניח את את שוקי העוף בתחתית הסיר.
סידור שוקיים עוף בתחתית סיר המרק עוף
3. נניח מעל העוף את הירקות המקולפים: הגזר, קישואים, שורשי פטרוזיליה, שורש הסלרי, בצל והדלעת במידה ובחרתם להוסיף.
בלי הפטרוזיליה והשמיר.
בלי הפטרוזיליה והשמיר.
ירקות שורש בצל , גזר, קישואים, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה להכנת מרק עוף
4. ממלאים את הסיר במי ברז, לא מים חמים, כ4 ס״מ מעל הירקות.
מבשלים על אש בינונית עד גבוהה, כך שהמרק מבעבע קלות והמים לא רתוחים.
מים קרים בבישול יעזרו לקצף להתחיל לצוף מעלה.
מבשלים על אש בינונית עד גבוהה, כך שהמרק מבעבע קלות והמים לא רתוחים.
מים קרים בבישול יעזרו לקצף להתחיל לצוף מעלה.
הוספת מים מעל גובה הירקות במרק עוף
5. מסירים בעדינות את הקצף הצף מעל המים בעזרת כף מחוררת או מסננת.
הוצאת הקצף ממרק עוף בתחילת הבישול
6. מנמיכים את האש ומבשלים שעה עם מכסה סגור.
7. מוסיפים מלח, פלפל ואת צרור הפטרוזיליה מעל המרק שקוע במים ולבשל 20 דקות.
תיבול מרק עוף ללא אבקת מרק עוף רק מלח ופלפל בלבד
8. במידה ואתם אוהבים שמיר להוסיף מעל הסיר שקוע בתוך מים ולבשל 10 דקות נוספים עד שהמרק מוכן.
שמיר הוא ירק שהולך נהדר במרק עוף
9. להוציא את עשבי התיבול מהמרק.
מוציאים את הירק פטרוזיליה ושמיר במידה והוספתם
10. להוציא את הבצל מהמרק.
מוציאים את הבצל ממרק העוף
11. מתקנים תיבול של מלח ופלפל ועוברים להכנת אטריות הביצים.
הכנת אטריות ביצים למרק עוף:
12. מרתיחים הרבה מים בסיר. אטריות ביצים אוהבות הרבה נוזלים, על כל 100 גרם של אטריות ביצים שמים ליטר מים ומלח בנדיבות.
הכנת אטריות ביצים דקות
13. בתיאבון
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
חותכים את הגזרים ל 4 חלקים, את הקישואים חותכים ל3 חלקים, את שורש הסלרי חוצים ל2, את שורש הפטרוזיליה חוצים ל2 ואת הבצל משאירים בשלמותו. שוטפים את הפטרוזיליה מחול ולכלוך.