מרק עוף קלאסי של סבתא עם ירקות ואטריות ביצים

  • מוכן תוך
    1 שע' 40 דק'
  • 10 מנות
מתכון למרק עוף אמיתי טעים בטירוף עם ירקות שורש של סבתא, ללא אבקת מרק, עם תוספת אטריות ביצים - הפניצילין היהודי.
מרק עוף קלאסי של סבתא עם ירקות ואטריות ביצים
מרק עוף של סבתא
מרק עוף של סבתא מקורי כמו שהיו מכינים פעם, מתכון שאמא הסבירה כיצד מכינים שלב אחרי שלב לפי המתכון שקיבלה מסבתא שלי. כמובן שנהוג לאכול מרק בעיקר בחורף וכשקר ובחגים, אבל כיף לאכול מרק כל השנה.
מצרכים

איך מכינים מרק עוף קלאסי של סבתא עם ירקות ואטריות ביצים?

  • עבודה
    10 דק'
  • הכנה
    1 שע' 30 דק'

הכנת מרק עוף:

1. מקלפים את הירקות.
חותכים את הגזרים ל 4 חלקים, את הקישואים חותכים ל3 חלקים, את שורש הסלרי חוצים ל2, את שורש הפטרוזיליה חוצים ל2 ואת הבצל משאירים בשלמותו. שוטפים את הפטרוזיליה מחול ולכלוך.
מרכיבים להכנת מרק עוף
מרכיבים להכנת מרק עוף
2. בסיר עמוק שמתאים לבישול המרק נניח את את שוקי העוף בתחתית הסיר.
סידור שוקיים עוף בתחתית סיר המרק עוף
סידור שוקיים עוף בתחתית סיר המרק עוף
3. נניח מעל העוף את הירקות המקולפים: הגזר, קישואים, שורשי פטרוזיליה, שורש הסלרי, בצל והדלעת במידה ובחרתם להוסיף.
בלי הפטרוזיליה והשמיר.
ירקות שורש בצל , גזר, קישואים, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה להכנת מרק עוף
ירקות שורש בצל , גזר, קישואים, שורש סלרי ושורש פטרוזיליה להכנת מרק עוף
4. ממלאים את הסיר במי ברז, לא מים חמים, כ4 ס״מ מעל הירקות.
מבשלים על אש בינונית עד גבוהה, כך שהמרק מבעבע קלות והמים לא רתוחים.
מים קרים בבישול יעזרו לקצף להתחיל לצוף מעלה.
הוספת מים מעל גובה הירקות במרק עוף
הוספת מים מעל גובה הירקות במרק עוף
5. מסירים בעדינות את הקצף הצף מעל המים בעזרת כף מחוררת או מסננת.
הוצאת הקצף ממרק עוף בתחילת הבישול
הוצאת הקצף ממרק עוף בתחילת הבישול
6. מנמיכים את האש ומבשלים שעה עם מכסה סגור.
7. מוסיפים מלח, פלפל ואת צרור הפטרוזיליה מעל המרק שקוע במים ולבשל 20 דקות.
תיבול מרק עוף  ללא אבקת מרק עוף רק מלח ופלפל בלבד
תיבול מרק עוף ללא אבקת מרק עוף רק מלח ופלפל בלבד
8. במידה ואתם אוהבים שמיר להוסיף מעל הסיר שקוע בתוך מים ולבשל 10 דקות נוספים עד שהמרק מוכן.
שמיר הוא ירק שהולך נהדר במרק עוף
שמיר הוא ירק שהולך נהדר במרק עוף
9. להוציא את עשבי התיבול מהמרק.
מוציאים את הירק פטרוזיליה ושמיר במידה והוספתם
מוציאים את הירק פטרוזיליה ושמיר במידה והוספתם
10. להוציא את הבצל מהמרק.
  נוהגים להוציא את עשבי התיבול והבצל לשמור על המרק צלול ולא עכור - כמובן שאפשר גם להשאיר
מוציאים את הבצל ממרק העוף
מוציאים את הבצל ממרק העוף
11. מתקנים תיבול של מלח ופלפל ועוברים להכנת אטריות הביצים.
מרק עוף קלאסי של סבתא עם ירקות ואטריות ביצים

הכנת אטריות ביצים למרק עוף:

12. מרתיחים הרבה מים בסיר. אטריות ביצים אוהבות הרבה נוזלים, על כל 100 גרם של אטריות ביצים שמים ליטר מים ומלח בנדיבות.
הכנת אטריות ביצים דקות
הכנת אטריות ביצים דקות
13. בתיאבון
מרק עוף קלאסי של סבתא עם ירקות ואטריות ביצים
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
עוד מתכונים