עלי גפן - דו'למאטס אבגולמונו

  • מוכן תוך
    1 שע' 45 דק'
  • 1 סיר
מעדן יווני טעים ביותר.
עלי גפן - דו'למאטס אבגולמונו
אז נכון שמכינים אותו בעיקר באביב מעלי הגפן הרכים והצעירים שאופיינים לעונה זו אך ניתן להכין בכל עונות השנה בשימוש העלים המשומרים. ההכנה אכן ממושכת אך הטעם נפלא. גילגול עלי הגפן הוא בעצם תירגול במוטוריקה עדינה כחיזוק לשרירי כפות הידיים והאצבעות.
המנה מוגשת בתוספת צזיקי או יוגורוט.
מצרכים

איך מכינים עלי גפן - דו'למאטס אבגולמונו?

  • עבודה
    1 שע'
  • הכנה
    45 דק'
1. פותחים את קופסת עלי הגפן ומפרידים את העלים ושוטפים במים להוצאת המליחות.
2. קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים ב3 כפות שמן זית.
3. מוסיפים את האורז, העגבניות ו1/2 כוס מים רותחים, מלח, פלפל וקינמון.
4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הנענע והשמיר.
5. ממלאים את עלי הגפן במלית באופן הבא :
6. מניחים את עלי הגפן כשהצד המבריק פונה כלפי מטה והפטטורת (הצד המחוספס) כלפי מעלה.
7. להניח מעט בצורה של גליל ולא להדק מידי.
8. -להכניס את צידי העלה פנימה ולגלגל.
9. משמנים את הסיר (רצוי סיר שטוח) ב3 כפות שמן זית מרפדים את בסיס הסיר בעלים שנותרו.
10. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העלים ואת מיץ הלימון.
11. מניחים צלחות ליצירת לחץ על העלים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דק'.
  מומלץ להגיש יחד עם צזיקי או יוגורוט למתכון של הצזיקי שלי https://yum.co.il/recipe/60
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות (1)
עוד מתכונים