עלי גפן - דו'למאטס אבגולמונו
מאת: דיאנה אוסובסקי
-
מוכן תוך
1 שע' 45 דק' - 1 סיר
- 1 מדרגים
- 4360 צפיות
מעדן יווני טעים ביותר.
אז נכון שמכינים אותו בעיקר באביב מעלי הגפן הרכים והצעירים שאופיינים לעונה זו אך ניתן להכין בכל עונות השנה בשימוש העלים המשומרים. ההכנה אכן ממושכת אך הטעם נפלא. גילגול עלי הגפן הוא בעצם תירגול במוטוריקה עדינה כחיזוק לשרירי כפות הידיים והאצבעות.
המנה מוגשת בתוספת צזיקי או יוגורוט.
המנה מוגשת בתוספת צזיקי או יוגורוט.
מצרכים
- 1 קופסא עלי גפן שימורים
- 6 כפות שמן זית
- 2 שיני שום
- 1 יחידה בצל
- 1 כוס אורז
- 1/2 קופסא עגבניות מרוסקות 200 גרם
- 3 כפות עלי נענע קצוצים
- 2 כפות שמיר קצוצים
- 2 יחידות לימונים לסחוט מיץ
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- קינמון לפי הטעם
איך מכינים עלי גפן - דו'למאטס אבגולמונו?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
45 דק'
1. פותחים את קופסת עלי הגפן ומפרידים את העלים ושוטפים במים להוצאת המליחות.
2. קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים ב3 כפות שמן זית.
3. מוסיפים את האורז, העגבניות ו1/2 כוס מים רותחים, מלח, פלפל וקינמון.
4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הנענע והשמיר.
5. ממלאים את עלי הגפן במלית באופן הבא :
6. מניחים את עלי הגפן כשהצד המבריק פונה כלפי מטה והפטטורת (הצד המחוספס) כלפי מעלה.
7. להניח מעט בצורה של גליל ולא להדק מידי.
8. -להכניס את צידי העלה פנימה ולגלגל.
9. משמנים את הסיר (רצוי סיר שטוח) ב3 כפות שמן זית מרפדים את בסיס הסיר בעלים שנותרו.
10. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העלים ואת מיץ הלימון.
11. מניחים צלחות ליצירת לחץ על העלים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דק'.
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות