עוגת שמרים פרווה שוקולד או חלבה
מאת: Ela Fogel
-
מוכן תוך
3 שע' - 16 מנות
- 1 מדרגים
- 5017 צפיות
עוגת שמרים מבצק פרווה עם מגוון מליות
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים כף גדושה
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 3/4 כוס מים
- 1 קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- ביצה טרופה להברשה לפני האפיה
איך מכינים עוגת שמרים פרווה שוקולד או חלבה?
-
עבודה
2 שע' 30 דק' -
הכנה
30 דק'
1. להכניס קמח , שמן , שמרים יבשים ,סוכר , ביצים , מים ותמצית וניל לקערת מיקסר עם וו לישה . לערבל מעט עד להטמעת החומרים ואז להוסיף מלח ואז לערבל כ- 10 דקות.
2. ליצור כדור מהבצק ולהכניס לקערה מעט מקומחת, להתפיח כשעה (או יותר בהתאם למזג האויר).כשהבצק הכפיל את נפחו , לחלק לשני חלקים ולרדד כל חלק לעלה של 30/40 סמ'.
3. למרוח כל עלה עם מלית רצויה-ממרח שוקולד,ממרח תמרים, או ריבה לפזר מעל אגוזים קצוצים גס או שיערות חלבה או כל תוספת רצויה
עלה מרודד עם מלית נוטלה ושיערות חלבה
4. לגלגל לרולדה לשטח אותה מעט ולחצות אותה לאורך , לכרוך כל חלק אחד בשני למין צמה , להדק קצוות ולהניח בתבנית אינגליש קייק משומנת.
5. להתפיח כשעה עד שהכפיל את נפחו.
6. למרוח מעל ביצה טרופה ולהכניס לתנור , לאפות ב-175 מעלות כחצי שעה
7. לפני סיום האפיה - להכין סירפ סוכר מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים, להרתיח עד להמסת הסוכר ובגמר האפיה למרוח על העוגה החמה.
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות