קציצות בשר ברוטב עגבניות
מאת: סבתא אסתר
-
מוכן תוך
2 שע' - 1 סיר
- 0 מדרגים
- 7843 צפיות
כדורי בשר ברוטב עגבניות ביתי, קציצות רכות להפליא עסיסיות וטעימות בטירוף! ניתן לאכול אותם עם אורז כתוספת או עם פסטה. קציצות שילדים אוהבים!
קציצות בשר ברוטב, אחד המתכונים שתמיד מזכירים את הבית, מתכון שעושה געגועים לאוכל המנחם של אמא. לכל משפחה יש את המתכון הסודי שלו לקציצות ברוטב, אנחנו נגלה את שלנו.
המרכיב העיקרי בקציצה הוא הבשר -
במתכון כדורי בשר הזה אני מעדיפה להשתמש בהודו נקבה במקום בעוף מכיון שיש בו הרבה יותר ברזל ( מכאן הצבע האדמדם) . לבשר הודו יתרונות רבים הוא דל שומן , דיאטתי ( פחות מ3 אחוז שומן ) יש בו כמות גבוהה מאד של חלבון . עשיר בויטמינים : B12,B6.
אפשר להשתמש בסוגים אחרים של בשר, ניתן לבקש מהקצב בשר שריר כגון צוואר, כתף, שריר הזרוע, צלעות או חזה, שמתאים מאד לבישול ארוך ונהייה רך ועסיסי, נתחים אלה לא מתאימים לסטייקים כי הם מתייבשים בצלייה ללא נוזלים. בבישול ארוך החלבון הנמצא בנתחים אלו (קולגן) הופך לסוג של ג׳לטין שגם מסמיך את הרוטב. כמו כן בבשר יש כמות גבוהה של חלבון, כאשר בטמפרטורה גבוהה, חלבון זה נקרש ושומר על המבנה העגול של הקציצה.
תפקיד הביצה בקציצה - לביצה יש כמות גבוהה של חלבון וכן כמות גבוהה של שומן בתוך החלמון הצהוב, שניהם יחד בזמן הבישול עוזרים לשמור על מבנה הקציצה. הביצה עוזרת לקציצה להיות רכה ונימוחה עם מרקם אופייני.
פירורי לחם - על מנת להפוך את הקציצות לרכות ונימוחות, מוסיפים סוג של עמילן: חלה, פירורי לחם או סתם לחם רטוב סחוט ואפילו קוואקר. לעמילן יש יכולת ספיגה מצויינת של הנוזלים היוצאים מהקציצה בחום הבישול.
פטרוזיליה - בתבשיל מעשירות ומעמיקות מאד את הטעם של הקציצה, אני אוהבת להשתמש רק בפטרוזיליה אך ניתן להוסיף סוגים שונים של עשבי תיבול: כוסברה, נענע, בזיליקום ואף שמיר עירית או בצל ירוק.
אני טוחנת את הבצל והפטרוזיליה במג'ימיקס בכדי שהקציצה תיהיה בעלת מרקם חלק בשביל נכדיי הברננים.
כמובן שגם אפשר לגרד את הבצל בפומפייה ולקצוץ דק את הפטרוזיליה.
כמה טיפים -
1. ניתן במקום טיגון לאפות את הקציצות בתנור ב180 מעלות למשך כ20 דקות, למי שרוצה להוריד בקלוריות, אך חשוב מאד לשמנם לפני האפייה בתנור שלא יתיבשו מידי.
2. במידה והשתמשתש בבשר בקר, מומלץ לבשל מעל 30 דקות עד שעה.
המרכיב העיקרי בקציצה הוא הבשר -
במתכון כדורי בשר הזה אני מעדיפה להשתמש בהודו נקבה במקום בעוף מכיון שיש בו הרבה יותר ברזל ( מכאן הצבע האדמדם) . לבשר הודו יתרונות רבים הוא דל שומן , דיאטתי ( פחות מ3 אחוז שומן ) יש בו כמות גבוהה מאד של חלבון . עשיר בויטמינים : B12,B6.
אפשר להשתמש בסוגים אחרים של בשר, ניתן לבקש מהקצב בשר שריר כגון צוואר, כתף, שריר הזרוע, צלעות או חזה, שמתאים מאד לבישול ארוך ונהייה רך ועסיסי, נתחים אלה לא מתאימים לסטייקים כי הם מתייבשים בצלייה ללא נוזלים. בבישול ארוך החלבון הנמצא בנתחים אלו (קולגן) הופך לסוג של ג׳לטין שגם מסמיך את הרוטב. כמו כן בבשר יש כמות גבוהה של חלבון, כאשר בטמפרטורה גבוהה, חלבון זה נקרש ושומר על המבנה העגול של הקציצה.
תפקיד הביצה בקציצה - לביצה יש כמות גבוהה של חלבון וכן כמות גבוהה של שומן בתוך החלמון הצהוב, שניהם יחד בזמן הבישול עוזרים לשמור על מבנה הקציצה. הביצה עוזרת לקציצה להיות רכה ונימוחה עם מרקם אופייני.
פירורי לחם - על מנת להפוך את הקציצות לרכות ונימוחות, מוסיפים סוג של עמילן: חלה, פירורי לחם או סתם לחם רטוב סחוט ואפילו קוואקר. לעמילן יש יכולת ספיגה מצויינת של הנוזלים היוצאים מהקציצה בחום הבישול.
פטרוזיליה - בתבשיל מעשירות ומעמיקות מאד את הטעם של הקציצה, אני אוהבת להשתמש רק בפטרוזיליה אך ניתן להוסיף סוגים שונים של עשבי תיבול: כוסברה, נענע, בזיליקום ואף שמיר עירית או בצל ירוק.
אני טוחנת את הבצל והפטרוזיליה במג'ימיקס בכדי שהקציצה תיהיה בעלת מרקם חלק בשביל נכדיי הברננים.
כמובן שגם אפשר לגרד את הבצל בפומפייה ולקצוץ דק את הפטרוזיליה.
כמה טיפים -
1. ניתן במקום טיגון לאפות את הקציצות בתנור ב180 מעלות למשך כ20 דקות, למי שרוצה להוריד בקלוריות, אך חשוב מאד לשמנם לפני האפייה בתנור שלא יתיבשו מידי.
2. במידה והשתמשתש בבשר בקר, מומלץ לבשל מעל 30 דקות עד שעה.
מצרכים
- 1/2 ק״ג בשר הודו טחון נקבה
- 3 יחידות בצל
- 3 יחידות ביצים
- 5 כפות פירורי לחם בפסח-פירורי מצה
- חופן פטרוזיליה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- לרוטב העגבניות
- 1 בצל
- 200 גרם רסק עגבניות 2 קופסאות קטנות
- 1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 1 כפות אבקת מרק עוף
- 4 כוסות מים רותחים
איך מכינים קציצות בשר ברוטב עגבניות?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
1 שע' 30 דק'
הכנת הקציצות:
1. לטחון במג'ימיקס את בצלים עם הפטרוזיליה
2. להוסיף לבשר את הבצל והפטרוזיליה, להוסיף 3 ביצים , פירורי לחם ,מלח ופלפל לפי הטעם.
להכין כדורי פינג פונג בעזרת ידיים רטובות. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה.
להכין כדורי פינג פונג בעזרת ידיים רטובות. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה.
טיגון קציצות הבשר:
3. מחממים את השמן במחבת לטיגון לא עמוק, ומטגנים כ 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
להכנת הרוטב לקציצות:
4. לאחר שהקציצות מוכנות , לקצוץ בצל לטחון במג'ימיקס ולטגן עד להזהבה.
5. מוסיפים רסק עגבניות , פפריקה אדומה , להוסיף 4 כוסות מים רותחים ולערבב.
6. להוסיף אבקת מרק עוף. לערבב ולהוסיף את הקציצות המטוגנות ולבשל למשך כחצי שעה על אש נמוכה.
מדי פעם בעזרת כף לשפוך מהרוטב על הקציצות ולהרטיבן.
מדי פעם בעזרת כף לשפוך מהרוטב על הקציצות ולהרטיבן.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות