ספגטי ברוטב עגבניות של סבתא שילדים אוהבים!
מאת: שמואל פוגל
-
מוכן תוך
40 דק' - 5 מנות
- 0 מדרגים
- 18154 צפיות
מתכון לפסטה ספגטי ברוטב עגבניות אמיתי טעים בטירוף וקל להכנה עם טוויסט שילדים אוהבים. עם מעט רסק עגבניות.
ספגטי ברוטב עגבניות, מנה מנחמת עם המון עגבניות. מנה שהיא בריאה עשירה בטעמים בניחוח איטלקי.
הרוטב במנה הוא עשיר ועם מעט רסק עגבניות, כך שהמנה קלה לאחר הארוחה ללא הרגשת כבדות איומה של רסק עגבניות.
קצת בעניין הבריאות - בעגבניות יש המון ליקופן, אחד מנוגדי החמצון הקרוטנואידיים החזקים ביותר, מה שנותן לעגבניה את צבעו האדום. הוא משפר את תפקוד מערכת החיסון ומפחית דלקות בגוף.
עגבניות עשירות בויטמין C שהוא גם סוג של נוגד חמצון.
השום שתורם להלחם במחלות לב והורדת הכולסטרול הרע.
חוק מספר אחד בהכנת פסטה הוא שהרוטב תמיד מחכה לפסטה, ולא הפסטה מחכה לרוטב.
אנחנו רוצים פסטה רעננה שסיימה את הבישול שלה וכולם יודעים שעוד 8 דקות בישול הפסטה הארוחה מוכנה וכולם כבר יושבים מסביב לשולחן.
הפסטה ששוכבת בסיר נעשית גוש של פסטה ללא רוח חיים.
תתחילו קודם בהרתחת המים כי שלב זה לוקח זמן ותמשיכו בהכנת רוטב העגבניות.
שימו לב בסיר בישול הפסטה לשים כמות גדולה של מים, כך נמנע מהפסטה להידבק אחד לשני.
הפסטה מסוג ״ספגטי״ הכי מתאים למנה הזאת, פשוט כיף לקחת מזלג ולסובב את הפסטה עם הרוטב כשאוכלים.
אני השתמשתי בספגטי של חברת ״ברילה״ , חשוב להשתמש בפסטה של חברה טובה.
האם לכסות את הסיר בזמן הכנת הפסטה?
בזמן הרתחת המים ניתן לכסות את סיר, אך אחרי הרתיחה לבשל את הפסטה ללא מכסה.
האם להוסיף שמן למי הבישול?
אין צורך, השמן לא מונע הדבקות של הפסטה. אלא כמות של מים מספיקה בסיר.
האם לשטוף את הפסטה בסוף הבישול?
איך צורך בכך, פשוט לסנן מנוזלים ולהוסיף לרוטב שמחכה בסבלנות למוכנות הפסטה. העמילן שנותר על הפסטה עוזר להסמכת הרוטב.
הרוטב במנה הוא עשיר ועם מעט רסק עגבניות, כך שהמנה קלה לאחר הארוחה ללא הרגשת כבדות איומה של רסק עגבניות.
קצת בעניין הבריאות - בעגבניות יש המון ליקופן, אחד מנוגדי החמצון הקרוטנואידיים החזקים ביותר, מה שנותן לעגבניה את צבעו האדום. הוא משפר את תפקוד מערכת החיסון ומפחית דלקות בגוף.
עגבניות עשירות בויטמין C שהוא גם סוג של נוגד חמצון.
השום שתורם להלחם במחלות לב והורדת הכולסטרול הרע.
חוק מספר אחד בהכנת פסטה הוא שהרוטב תמיד מחכה לפסטה, ולא הפסטה מחכה לרוטב.
אנחנו רוצים פסטה רעננה שסיימה את הבישול שלה וכולם יודעים שעוד 8 דקות בישול הפסטה הארוחה מוכנה וכולם כבר יושבים מסביב לשולחן.
הפסטה ששוכבת בסיר נעשית גוש של פסטה ללא רוח חיים.
תתחילו קודם בהרתחת המים כי שלב זה לוקח זמן ותמשיכו בהכנת רוטב העגבניות.
שימו לב בסיר בישול הפסטה לשים כמות גדולה של מים, כך נמנע מהפסטה להידבק אחד לשני.
הפסטה מסוג ״ספגטי״ הכי מתאים למנה הזאת, פשוט כיף לקחת מזלג ולסובב את הפסטה עם הרוטב כשאוכלים.
אני השתמשתי בספגטי של חברת ״ברילה״ , חשוב להשתמש בפסטה של חברה טובה.
האם לכסות את הסיר בזמן הכנת הפסטה?
בזמן הרתחת המים ניתן לכסות את סיר, אך אחרי הרתיחה לבשל את הפסטה ללא מכסה.
האם להוסיף שמן למי הבישול?
אין צורך, השמן לא מונע הדבקות של הפסטה. אלא כמות של מים מספיקה בסיר.
האם לשטוף את הפסטה בסוף הבישול?
איך צורך בכך, פשוט לסנן מנוזלים ולהוסיף לרוטב שמחכה בסבלנות למוכנות הפסטה. העמילן שנותר על הפסטה עוזר להסמכת הרוטב.
מצרכים
- 1 חבילה ספגטי 500 ג״ר של ברילה
- 1 כפית מלח להוסיף למים החמים בבישול
- לרוטב עגבניות:
- 4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
- 1 בצל בינוני - גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום חתוך דק
- 7 עגבניות רצוי בשלות חתוכות לקוביות.
- 1/2 1 כוסות מים
- 3/4 כפית פפריקה מעושנת אפשר גם פפריקה רגילה
- 1 כפית רסק עגבניות
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
איך מכינים ספגטי ברוטב עגבניות של סבתא שילדים אוהבים!?
-
עבודה
10 דק' -
הכנה
30 דק'
הכנת רוטב העגבניות:
2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם המים הרותחים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעגבניות נהיות כמעט מחית.
במידה וחסר נוזלים טעים להוסיף עוד. אנחנו רוצים את הרוטב נוזלי אך מצומצם ולא מרוכז. ככל שתבשלו יותר הרי זה משובח.
אפשר לסגור את מכסה הסיר בבישול אך אם הרוטב דליל מידי ניתן לצמצמו עם מיכסה פתוח.
במידה וחסר נוזלים טעים להוסיף עוד. אנחנו רוצים את הרוטב נוזלי אך מצומצם ולא מרוכז. ככל שתבשלו יותר הרי זה משובח.
אפשר לסגור את מכסה הסיר בבישול אך אם הרוטב דליל מידי ניתן לצמצמו עם מיכסה פתוח.
3. מוסיפים לרוטב העגבניות את הטיבול פלפל שחור, פפריקה, רסק עגבניות ומלח וממשיכים לבשל כ5 דקות נוספים.
כל הזמן לדאוג שהרוטב לא יתייבש.
כל הזמן לדאוג שהרוטב לא יתייבש.
4. רוצים רוטב עגבניות חלק שילדים אוהבים בלי חתיכות עגבניות ושום?
לוקחים מוט בלנדר וטוחנים את הרוטב, עד קבלת רוטב עגבניות חלק ללא חתיכות עגבניות ושם.
לוקחים מוט בלנדר וטוחנים את הרוטב, עד קבלת רוטב עגבניות חלק ללא חתיכות עגבניות ושם.
הכנת הספגטי:
5. בסיר גדול להכנת פסטה מרתיחים מים על אש גבוהה, מוסיפים למים מלח בנדיבות.
6. כשהמים רתחו ויש בועות. מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותם עד שהן הגיעו לשלב של אל דנטה.
7. מסננים את הפסטה... אין צורך לשטוף.
8. מוסיפים את הפסטה לסיר עם רוטב העגבניות.
מוסיפים כף שמן זית. ומבשלים על אש גבוהה כ-3 עד שהפסטה מתחבר לרוטב עגבניות.
מוסיפים כף שמן זית. ומבשלים על אש גבוהה כ-3 עד שהפסטה מתחבר לרוטב עגבניות.
9. מגישים חם.
בתיאבון
בתיאבון
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מספר דקות עד שהוא מתחיל לאבד את צבעו.
מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים בטיגון עד להזהבה.