עוגת שוקולד 3 שכבות
מאת: מיכל
-
מוכן תוך
1 שע' 40 דק' - 1 עוגה
- 0 מדרגים
- 6700 צפיות
עוגת 3 שכבות - ספיישל . עוגת שוקולד מושחתת שאני מכינה לכל יום הולדת

ישנן שתי גירסאות לקרם שוקולד: גירסא בריאה יותר ללא ״ביצים חיות״ וגירסא מושחתת של קרם שוקולד .
כל גירסא אני מכינה לפי מי שהולך לאכול את העוגה - אם אין הריונית בסביבה אז אני ממליצה לכם על הגירסא עם הקרם שוקולד עם הביצים החיות - בהרבה יותר טעים והרבה יותר מושחת.
כל גירסא אני מכינה לפי מי שהולך לאכול את העוגה - אם אין הריונית בסביבה אז אני ממליצה לכם על הגירסא עם הקרם שוקולד עם הביצים החיות - בהרבה יותר טעים והרבה יותר מושחת.
מצרכים
- לבסיס
- 7 ביצים
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 7 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות שמן
- 5 כפות קמח תופח
- כוס חלב
- 7 כפות ליקר דובדבנים קוניאק/ברנדי/רום- אפשר גם תמצית וניל
- לקצפת
- 1 שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- למוס שוקולד ״הבריא״
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 1 חבילה שמנת מתוקה
- 1 שקית סוכר וניל
- כף ברנדי לא חובה
- 1/4 כוס מים
- למוס שוקולד המושחת
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 3 יחידות ביצים
- 2 כפות מים
איך מכינים עוגת שוקולד 3 שכבות?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
40 דק'
לבסיס-שכבה תחתונה
1. להפריד את 7 הביצים לחלבונים וחלמונים.
2. את החלמונים לערבב עם כף בקערה עם חצי חבילת אבקת אפייה ,7 כפות סוכר ,2 כפות קקאו,2 כפות שמן.
3. במיקסר להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב
4. בתנועת קיפול מוסיפים את הקצף לתערובת . להוסיף 5 כפות קמח ולערבב עם כף .
5. לאפות בתנור שחומם מראש על חום 170 מעלות. כ-20 דק עד שננעץ קיסם באמצע ויוצא יבש ללא פירורים.
6. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, שהעוגה עוד חמה לעשות חורים עם קיסם ולהרטיב עם כוס חלב שמעורבבת עם הליקר

לקצפת -שכבה אמצעית
7. במיקסר להקציף שמנת מתוקה, כוס חלב , אינסטנג פודינג וניל וסוכר וניל- עד לקבלת קצפת יציבה, ולמרוח את הקצפת רק לאחר שהעוגה כבר לא חמה.


8. לשים במקרר לפני השכבה השלישית.
למוס שוקולד-שכבה עליונה
9. להמיס את השוקולד במיקרו או על בן מארי.

10. תוך כדי מקציפים את השמנת עם הסוכר וניל

11. ומערבבים ושופכים מעל , מרימים את התבנית ומטים מצד לצד , שיתמלא באופן שווה




למוס שוקולד עם ביצים חיות
12. להמיס את השוקולד המריר על בן מארי.
13. להפריד בין החלבונים והחלמונים. את החלבונים להקציף לקצף עמיד ויציב .
14. לאחר שהשוקולד נמס להוסיף את החלמונים יחד עם 2 כפות מים ולערבב.
15. לאחר מכן להוסיף את התערובת עם השוקולד לקצף הביצים , לערבב ולשפוך על העוגה.
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות