עוגת שוקולד 3 שכבות
מאת: מיכל
-
מוכן תוך
1 שע' 40 דק' - 1 עוגה
- 1 מדרגים
- 1730 צפיות
עוגת 3 שכבות - ספיישל . עוגת שוקולד מושחתת שאני מכינה לכל יום הולדת

מצרכים
- לבסיס
- 7 ביצים
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 7 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות שמן
- 5 כפות קמח תופח
- כוס חלב
- 7 כפות ליקר דובדבנים קוניאק/ברנדי/רום
- לקרם
- 1 שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- למוס שוקולד
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 1 חבילה שמנת מתוקה
- 1 שקית סוכר וניל
- כף ברנדי לא חובה
- 1/4 כוס מים
איך מכינים עוגת שוקולד 3 שכבות?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
40 דק'
לבסיס-שכבה תחתונה
1. להפריד את 7 הביצים לחלבונים וחלמונים.
2. את החלמונים לערבב עם כף בקערה עם חצי חבילת אבקת אפייה ,7 כפות סוכר ,2 כפות קקאו,2 כפות שמן.
3. במיקסר להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב
4. בתנועת קיפול מוסיפים את הקצף לתערובת . להוסיף 5 כפות קמח ולערבב עם כף .
5. לאפות בתנור שחומם מראש על חום 170 מעלות. כ-20 דק עד שננעץ קיסם באמצע ויוצא יבש ללא פירורים.
6. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, שהעוגה עוד חמה לעשות חורים עם קיסם ולהרטיב עם כוס חלב שמעורבבת עם הליקר

לקרם-שכבה אמצעית
7. במיקסר להקציף שמנת מתוקה, כוס חלב , אינסטנג פודינג וניל וסוכר וניל- עד לקבלת קצפת יציבה, ולמרוח את הקצפת רק לאחר שהעוגה כבר לא חמה.


למוס שוקולד-שכבה עליונה
8. להמיס את השוקולד במיקרו או על בן מארי.

9. תוך כדי מקציפים את השמנת עם הסוכר וניל

10. ומערבבים ושופכים מעל , מרימים את התבנית ומטים מצד לצד , שיתמלא באופן שווה




תגובות
(2)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
עוד מתכונים