סלט חצילים בטחינה

מאת:
  • מוכן תוך
    1 שע'
  • 8 מנות
מתכון לסלט חציל עם טחינה שכולם אוהבים. עם חצילים קלויים על האש או בתנור. סלט חציל קל להכנה שמתאים כתוספת לכל ארוחה.
סלט חצילים בטחינה
סלט חצילים בטחינה
אחרי שתכינו את המתכון הזה של סלט חצילים בטחינה לעולם לא תקנו יותר סלט חצילים עם טחינה בסופר, ההבדל בטעם הוא עצום ותווכחו לדעת שזה אפילו קל להכנה ויוצא ל4-6 סועדים בארוחה.
הסלט יוצא רענן טעים והוא אפילו מאד בריא. המון ויטמין c מהלימון, נוגדי חמצון מהפטרוזילה והמון סידן מהטחינה, מה יכול להיות רע בסלט כזה? אהה המלח .. אז לא צריך להגזים איתו!

הסלט חצילים מתאים מאד לאירוח, כל מה שצריך זה פרוסת לחם טרייה עם הסלט.

יש חוק בסלט.. אם אתם אוהבים מאד טחינה? אז תוסיפו עוד כף או שנים.. אוהבים מאד שום? תוסיפו עוד שן... אוהבים מאד פטרוזיליה? הוסיפו עוד... עדיין המתכון לסלט חצילים יצא מושלם!

במתכון הזה אכין את הסלט החצילים בתנור, אך לפני שאכניס לתנור אקלה אותו על הגז לכמה דקות בודדות לקבלת טעם מעושן עדין שאני כל כך אוהבת בסלט חצילים. ורק אחר כך אכניס את החצילים להמשך אפייה בתנור. אנחנו לא רוצים שהחציל על האש יהפוך על האש ויהיה קשה אחר כך להפריד את בשר החציל מהקליפה.

באיזה טחינה כדאי להשתמש?
ניתן להשתמש בכל טחינה שמתחשק לכם ואתם אוהבים, אם זה טחינה לבנה או מלאה. טחינה מלאה היא בריאה מאד, אך פחות מתאימה למתכון של סלט חצילים בגלל שהטעם שלה דומיננטי מידי וקצת כבד. עדיף טעם עדין יותר של טחינה רגילה. הטחינה המועדפת עלי היא ״הר ברכה״.
מצרכים

איך מכינים סלט חצילים בטחינה?

  • עבודה
    10 דק'
  • הכנה
    50 דק'

הכנת החצילים:

1. קולים את החצילים כל על אש כיריים גז כ3 דקות מכל צד לתת לא עישון עדין.
2. מחממים תנור לחום 200 מעלות. אין צורך בטורבו במצב גריל עליון ותחתון.
קולים את החצילים כ45 דקות בתנור, החצילים יעמדו על רשת ומתחת לשים תבנית עם נייר אפייה במידה והחציל מגיר נוזלים.
  חשוב מאד לבצע מספר חרירים בחציל צריך כדי שלא יתפוצץ בתנור! אתם לא רוצים לנקות את הלכלוך שיהיה בתנור...
3. כשהחציל מוכן הוא יהיה במצב סמרטוטי ורך מאד, ניתן לבדוק עם מזלג שאין בו חלקים קשים. מוציאים מהתנור.
4. פותחים את בטן החציל ומוציאים את בשרו בעזרת כף קרוב כמה שאפשר לקליפה, עדיף בלי חתיכות שחורות ומרירות.
ומניחים את בשר החציל על מסננת לניגור נוזלים וקירור מינימום 45 דקות.
5. בקערה בעזרת מזלג וסכין מערבבים את בשר החציל בסיבובים עד שנהייה מחית של חצילים.
סלט חצילים בטחינה
  מי שמעדיף את הסלט יותר משחתי ניתן להשתמש במעבד מזון.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לערבב.

הכנת הטחינה:

7. בקערה מערבבים את הטחינה, מים, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל עד שמתקבל מרקם חלק ויציב, שימו לב שהטחינה לא צריכה להיות נוזלית.
סלט חצילים בטחינה

הרכבת סלט חצילים

8. מוסיפים את השמן זית לחצילים.
מערבבים את החצילים עם הטחינה ומתקנים תיבול מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

ניתן לאכול את הסלט חצילים ישר או לשמור אותו בקירור עד שבוע ימים.
סלט חצילים בטחינה
9. בתיאבון
סלט חצילים בטחינה
סלט חצילים בטחינה
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
עוד מתכונים