עוף בתנור רך ועסיסי ברוטב סויה דבש וחרדל עם פרוסות תפוז

  • מוכן תוך
    3 שע' 5 דק'
  • 4 מנות
שוקיים עוף אפויים בתנור בניחוח הדרים עם רוטב סויה חרדל ודבש באפייה ארוכה, העוף יוצא נימוח ועסיסי מתכון קל להכנה ומומלץ שילדים אוהבים.
עוף בתנור רך ועסיסי ברוטב סויה דבש וחרדל עם פרוסות תפוז
מתכון מומלץ של עוף אפוי בתנור קל להכנה.
עם פרוסות תפוז אשר מוסיפות ארומה וטעם משגע למנה.

חוק מספר אחד בהכנת עוף בתנור הוא קודם כל לתת לעוף לשבת בהשריה לספיגת טעמים אשר גם מרככים את הבשר.
החוק השני בהכנת עוף בתנור הוא סבלנות! אנו נאפה את העוף בתנור כשעתיים עם נייר כסף סגור, ואחר כך נוריד את הנייר כסף וניתן לו השחמה סופית. בדרך זאת נקבל עוף שחום רך ועסיסי שמתפרק מעצמותיו בקלות.

והרי לכם מנת חלבון טעימה ומנחמת בלי הרבה עבודה.
ואני כבר אומר לכם שתכפילו כמויות כי המנה תזלל במהירות.
תבנית: תבנית פיירקס 33x22 ס״מ
מצרכים

איך מכינים עוף בתנור רך ועסיסי ברוטב סויה דבש וחרדל עם פרוסות תפוז?

  • עבודה
    5 דק'
  • הכנה
    3 שע'

הכנת המרינדה לעוף

1. בכוס מערבבים את כל המרכיבים לרוטב: שמן זית, רוטב צ׳ילי, דבש, רוטב סויה וחרדל עד קבלת תערובת אחידה.

הכנת העוף להשרייה במקרר

2. בתבנית פיירקס מרבדים נייר אפייה ומניחים עליו את חלקי העוף.
3. שופכים את המרינדה על העוף ומעסים את העוף עם הרוטב מכל צדדיו עד שהוא עטוף כולה במרינדה.
4. חותכים את התפוז לפרוסות ומניחים בין השוקיים
עוף בתנור רך ועסיסי ברוטב סויה דבש וחרדל עם פרוסות תפוז
5. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לספיגת טעמים מינימום שעה, כמה שיותר הרי זה משובח.

אפיית העוף בתנור

6. מחממים תנור על 190 מעלות צלסיום.
7. מוציאים את המגש מהמקרר ומערבבים את העוף עם המרינדה פעם אחרונה לפני הכניסה לתנור.
8. מכניסים לתנור עם הנייר כסף. לא להוריד את הנייר כסף! אנחנו רוצים שהעוף יתבשל באדים של עצמו וייצא רך ונימוח.
9. אחרי שעתיים בתנור מורידים את הנייר כסף ואופים 20 נוספות להשחמה נוספת.
עוף בתנור רך ועסיסי ברוטב סויה דבש וחרדל עם פרוסות תפוז
10. בתיאבון
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
עוד מתכונים