עוף בתנור רך ועסיסי ברוטב סויה דבש וחרדל עם פרוסות תפוז
מאת: שמואל פוגל
-
מוכן תוך
3 שע' 5 דק' - 4 מנות
- 0 מדרגים
- 4857 צפיות
שוקיים עוף אפויים בתנור בניחוח הדרים עם רוטב סויה חרדל ודבש באפייה ארוכה, העוף יוצא נימוח ועסיסי מתכון קל להכנה ומומלץ שילדים אוהבים.
מתכון מומלץ של עוף אפוי בתנור קל להכנה.
עם פרוסות תפוז אשר מוסיפות ארומה וטעם משגע למנה.
חוק מספר אחד בהכנת עוף בתנור הוא קודם כל לתת לעוף לשבת בהשריה לספיגת טעמים אשר גם מרככים את הבשר.
החוק השני בהכנת עוף בתנור הוא סבלנות! אנו נאפה את העוף בתנור כשעתיים עם נייר כסף סגור, ואחר כך נוריד את הנייר כסף וניתן לו השחמה סופית. בדרך זאת נקבל עוף שחום רך ועסיסי שמתפרק מעצמותיו בקלות.
והרי לכם מנת חלבון טעימה ומנחמת בלי הרבה עבודה.
ואני כבר אומר לכם שתכפילו כמויות כי המנה תזלל במהירות.
עם פרוסות תפוז אשר מוסיפות ארומה וטעם משגע למנה.
חוק מספר אחד בהכנת עוף בתנור הוא קודם כל לתת לעוף לשבת בהשריה לספיגת טעמים אשר גם מרככים את הבשר.
החוק השני בהכנת עוף בתנור הוא סבלנות! אנו נאפה את העוף בתנור כשעתיים עם נייר כסף סגור, ואחר כך נוריד את הנייר כסף וניתן לו השחמה סופית. בדרך זאת נקבל עוף שחום רך ועסיסי שמתפרק מעצמותיו בקלות.
והרי לכם מנת חלבון טעימה ומנחמת בלי הרבה עבודה.
ואני כבר אומר לכם שתכפילו כמויות כי המנה תזלל במהירות.
תבנית: תבנית פיירקס 33x22 ס״מ
מצרכים
- 10 יחידות שוקי עוף 1ק״ג
- 1 כף שמן זית
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף דבש
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1/2 1 תפוז חתוך לפרוסות ללא הקצה
איך מכינים עוף בתנור רך ועסיסי ברוטב סויה דבש וחרדל עם פרוסות תפוז?
-
עבודה
5 דק' -
הכנה
3 שע'
הכנת המרינדה לעוף
1. בכוס מערבבים את כל המרכיבים לרוטב: שמן זית, רוטב צ׳ילי, דבש, רוטב סויה וחרדל עד קבלת תערובת אחידה.
הכנת העוף להשרייה במקרר
2. בתבנית פיירקס מרבדים נייר אפייה ומניחים עליו את חלקי העוף.
3. שופכים את המרינדה על העוף ומעסים את העוף עם הרוטב מכל צדדיו עד שהוא עטוף כולה במרינדה.
4. חותכים את התפוז לפרוסות ומניחים בין השוקיים
5. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לספיגת טעמים מינימום שעה, כמה שיותר הרי זה משובח.
אפיית העוף בתנור
6. מחממים תנור על 190 מעלות צלסיום.
7. מוציאים את המגש מהמקרר ומערבבים את העוף עם המרינדה פעם אחרונה לפני הכניסה לתנור.
8. מכניסים לתנור עם הנייר כסף. לא להוריד את הנייר כסף! אנחנו רוצים שהעוף יתבשל באדים של עצמו וייצא רך ונימוח.
9. אחרי שעתיים בתנור מורידים את הנייר כסף ואופים 20 נוספות להשחמה נוספת.
10. בתיאבון
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות