• Tal Fogel

    11 1 0

מלוחיה - מרק מצרי עם בשר בקר

מאת
  • מוכן תוך
    2 שעות
  • 1 סיר
"המאכל הלאומי" במצרים. טעם של מלאכים האהוב על פשוטי העם.
את המתכון למדתי מדודה שלי יפה המרק מורכב מעלי ״מלוכיה נאכלת״, צמח בר טרופי חד-שנתי.
מלוחייה היא בעיני סוג של זהב . גם יקר וגם קשה להשיג .את המלוחייה ניתן להשיג טרי החל מחודש מאי עד סוף אוגוסט, 4 חודשים בשנה או ישנם חנויות שמחזיקות מלוחייה קפואה. הוא נמכר בעונתו בשווקים. אם משיגים עלים טריים צריך לשטוף טוב טוב וליבש על מגבות , ולטחון במיקסר. הרבה עבודה ולכן ממליצה לכם למצוא מוכן לבישול. אנחנו מגישים את המרק יחד בתוספת אורז.
למרק יש מראה ירקרק בזכות העלים הירוקים ומרקם רירי הדומה לבמיה, לכן או שאוהבים אותו מאד או שלא.
לצמח סגולות מרפה כתרופה עממית למחלות כבד ודרכי העיכול.
מלוחיה - מרק מצרי עם בשר בקר
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    30 דקות
  • הכנה
    1 שעות 30 דקות
1. למלא סיר גדול עם מים , בשר יחד 5-6 בצלים שלמים ולהמתין עד שניתן לנעוץ מזלג בבצל
2. בינתיים להשרות כוסברה במים
3. ובמחבת לטגן קלות טיפת שמן , שום כתוש, פפריקה חריפה ותבלין כוסברה
4. להוציא את הבצלים מהסיר ולשים בתוך מג’יק מיקס יחד עם פלפל ירוק חריף ולטחון . להוסיף את זה למחבת של השום ולערבב כמה דקות ולהוסיף לסיר .
5. במיקסר לשים 5-6 עגבניות ולהוסיף לסיר
6. להוסיף כף אבקת מרק עוף לסיר
7. את הכוסברה ששטפנו לטחון גם במגיק מיקס ולהוסיף לסיר . ולהמתין לרתיחה
8. להוסיף את המלוחייה ולערבב מידי פעם
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
stock.adobe.com