מלוחיה - מרק מהמטבח המצרי עם בשר בקר
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
2 שע' - 1 סיר
- 0 מדרגים
- 27781 צפיות
"המאכל הלאומי" במצרים. טעם של מלכים האהוב על פשוטי העם.
מלוחיה עם אורז
את המתכון למדתי מדודה שלי יפה תלמיד האלופה !
המרק מורכב מעלי ״מלוכיה נאכלת״, צמח בר טרופי חד-שנתי.
מלוחייה היא בעיני סוג של זהב -גם יקרה וגם קשה להשגה ושלא נדבר על תהליך ההכנה הארוך , אבל יחד עם זאת העבודה הקשה שווה כל לגימה מהמרק .
את המלוחייה ניתן להשיג טרי החל מחודש מאי עד סוף אוגוסט 4 חודשים בשנה או ישנן חנויות שמחזיקות מלוחייה קפואה/ יבשה . נמכרת בקיץ בשווקים.
אם משיגים עלים טריים צריך לשטוף טוב טוב ולייבש על מגבות , ולטחון במיקסר. הרבה עבודה ולכן ממליצה לכם למצוא מוכן לבישול.
אצלנו מגישים את המרק בתוספת אורז.
למרק יש מראה ירקרק בזכות העלים הירוקים ובעת הבישול מקבל מרקם רירי (ומכאן השם המדעי Corchorus) הדומה לבמיה, לכן או שאוהבים אותו מאד או שלא, אבל אין ספק שמתמכרים לריח ולטעם.
לצמח סגולות מרפה כתרופה עממית למחלות כבד ודרכי העיכול.
המרק מורכב מעלי ״מלוכיה נאכלת״, צמח בר טרופי חד-שנתי.
מלוחייה היא בעיני סוג של זהב -גם יקרה וגם קשה להשגה ושלא נדבר על תהליך ההכנה הארוך , אבל יחד עם זאת העבודה הקשה שווה כל לגימה מהמרק .
את המלוחייה ניתן להשיג טרי החל מחודש מאי עד סוף אוגוסט 4 חודשים בשנה או ישנן חנויות שמחזיקות מלוחייה קפואה/ יבשה . נמכרת בקיץ בשווקים.
אם משיגים עלים טריים צריך לשטוף טוב טוב ולייבש על מגבות , ולטחון במיקסר. הרבה עבודה ולכן ממליצה לכם למצוא מוכן לבישול.
אצלנו מגישים את המרק בתוספת אורז.
למרק יש מראה ירקרק בזכות העלים הירוקים ובעת הבישול מקבל מרקם רירי (ומכאן השם המדעי Corchorus) הדומה לבמיה, לכן או שאוהבים אותו מאד או שלא, אבל אין ספק שמתמכרים לריח ולטעם.
לצמח סגולות מרפה כתרופה עממית למחלות כבד ודרכי העיכול.
מצרכים
- 200 גרם מלוחייה מלוכיה- נטו
- 6 בצל לבן
- 1 ק״ג בשר בקר
- 1 חבילה כוסברה
- 1 יחידה פלפל חריף ירוק
- 6 יחידות עגבניות
- 1 כף אבקת מרק עוף לא חובה
- מלח לפי הטעם
- הכנת תאלייה
- 1/2 1 ראש שום
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כף כוסברה יבשה
איך מכינים מלוחיה - מרק מהמטבח המצרי עם בשר בקר?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
1 שע' 30 דק'
טיפול בעלי מלוחיה טריים
1. במידה ויש לנו עלים טריים נצטרך כ5 ק״ג מלוחיה כולל העלים והגבעולים , נפריד את העלים מהגבעולים ונרחץ אותם היטב, נפרוס מגבת ונייבש אותם היטב. בעבר היו קוצצים עם מחראטה אבל אנחנו נקצוץ בעזרת המג׳ימיקס . לאחר מכן נארוז בשקיות ונקפיא במקפיא שיהיה לנו למשך החורף .
עלי מלוחיה טריים
שטיפת עלי המלוחיה
ייבוש עלי המלוחיה
עלי מלוחיה לאחר ייבוש
קיצוץ עלי המלוחיה
עלי מלוחיה קצוצים
טיפול במלוחיה יבשה
2. במידה וקניתם מלוחיה יבשה - צריך להשרות לפחות לחצי שעה בקערה עם מים , על מנת שכל האבק והחול ישקעו למטה. לאחר מכן לאסוף את העלים בעזרת היד מלמעלה כדי שהחול יישאר בקרקעית הקערה . לשים בצד עד לשלב הכנסת המלוחיה למרק.
מלוחיה קפואה
3. כל הכבוד לכם ! חסכתם לעצמכם את עבודת הפרך ועכשיו נתחיל עם הכנת המרק.
הכנת מרק המלוחיה
4. למלא סיר גדול עם מים , בשר יחד 5-6 בצלים שלמים ולהמתין עד שניתן לנעוץ מזלג בבצל.
5. בינתיים להשרות כוסברה במים.
השריית הכוסברה
הכנת תאלייה
6. במחבת לטגן קלות טיפת שמן , שום כתוש, פפריקה חריפה ותבלין כוסברה
הכנת התאלייה
7. להוציא את הבצלים מהסיר ולשים בתוך מג’יק מיקס יחד עם פלפל ירוק חריף ולטחון . להוסיף את זה למחבת של השום ולערבב כמה דקות ולהוסיף לסיר .
8. במיקסר לשים 5-6 עגבניות ולהוסיף לסיר.
9. להוסיף כף אבקת מרק עוף לסיר.
10. את הכוסברה ששטפנו לטחון גם במגיק מיקס ולהוסיף לסיר, ולהביא לרתיחה.
קיצוץ הכוסברה
כוסברה קצוצה
11. להוסיף את המלוחייה ולערבב מידי פעם.
הכנסת המלוחיה לסיר
מרק מלוחיה
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות