סלט פסטה קר

מאת:
  • מוכן תוך
    1 שע'
  • 1 קערת סלט
סלט פסטה קר - מצוין לפיקניקים , אירוח
מתכון סלט פסטה (בשפה האנגלית: Pasta Salad) הוא סוג של סלט הכולל סוגי ירקות ופסטה (בדרך כלל משתמשים בפסטה מסוג פנה או פסטה בצורת קונכיות). ישנם גם גירסאות של הסלט עם עוף וכן פירות ים. הסלט מוגש קר כשהוא מלווה ברוטב על בסיס חומץ, שמן או מיונז. סלט זה מוגש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית.

הגשת פסטה קרה הייתה מקובלת במטבח האיטלקי, בעיקר בחודשי הקיץ החמים באירופה, כאשר הפסטה לוותה ברוטב העשוי מעגבניות טריות קצוצות או ירקות. סלט הפסטה עצמו פותח במטבח האמריקאי בראשית המאה ה-20, ומתכונים רבים פורסמו בספרי בישול ובמגזיני בישול בשנות ה-60. הסלט הפך פופולרי בשנות ה-80 בארצות הברית, כשבאזורים שונים התפתחו גרסאות שונות של הסלט, הכולל סוגי ירקות שונים, וסוגי גבינות. סלט פסטה מופיע כמעט בכל בר סלטים במסעדה אמריקאית.
סלט פסטה קר
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    1 שע'
  • הכנה
1. לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן ולערבב בשתי כפות שמן זית.
2. לשטוף את החציל ולחתוך אותו קוביות עם הקליפה, להמליח אותו במלח ולשים אותו כמה דקות במסננת ולטגן בשמן.
3. לפרוס את הפלפלים לרצועות ולטגן קלות , לכתוש את השום וגם לטגן קלות
4. לחתוך את עלי הבזילקום לרצועות , לחתוך את גבינת פטה לקוביות.
5. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים.
טבלת מידוד והמרות
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים