סלט פסטה קר
מאת: מיכל
-
מוכן תוך
1 שע' - 1 קערת סלט
- 0 מדרגים
- 25795 צפיות
סלט פסטה קר - מצוין לפיקניקים , אירוח
מתכון סלט פסטה (בשפה האנגלית: Pasta Salad) הוא סוג של סלט הכולל סוגי ירקות ופסטה (בדרך כלל משתמשים בפסטה מסוג פנה או פסטה בצורת קונכיות). ישנם גם גירסאות של הסלט עם עוף וכן פירות ים. הסלט מוגש קר כשהוא מלווה ברוטב על בסיס חומץ, שמן או מיונז. סלט זה מוגש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית.
הגשת פסטה קרה הייתה מקובלת במטבח האיטלקי, בעיקר בחודשי הקיץ החמים באירופה, כאשר הפסטה לוותה ברוטב העשוי מעגבניות טריות קצוצות או ירקות. סלט הפסטה עצמו פותח במטבח האמריקאי בראשית המאה ה-20, ומתכונים רבים פורסמו בספרי בישול ובמגזיני בישול בשנות ה-60. הסלט הפך פופולרי בשנות ה-80 בארצות הברית, כשבאזורים שונים התפתחו גרסאות שונות של הסלט, הכולל סוגי ירקות שונים, וסוגי גבינות. סלט פסטה מופיע כמעט בכל בר סלטים במסעדה אמריקאית.
הגשת פסטה קרה הייתה מקובלת במטבח האיטלקי, בעיקר בחודשי הקיץ החמים באירופה, כאשר הפסטה לוותה ברוטב העשוי מעגבניות טריות קצוצות או ירקות. סלט הפסטה עצמו פותח במטבח האמריקאי בראשית המאה ה-20, ומתכונים רבים פורסמו בספרי בישול ובמגזיני בישול בשנות ה-60. הסלט הפך פופולרי בשנות ה-80 בארצות הברית, כשבאזורים שונים התפתחו גרסאות שונות של הסלט, הכולל סוגי ירקות שונים, וסוגי גבינות. סלט פסטה מופיע כמעט בכל בר סלטים במסעדה אמריקאית.
מצרכים
- 500 גרם פסטה פוזילי
- 1 יחידה חציל בינוני-גדול
- 1 יחידה פלפל אדום
- 1 יחידה פלפל צהוב
- 1 יחידה פלפל ירוק
- 4 שיני שום
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- 1/2 כוס שמן זית
- 150 גרם חרוזי זיתים שחורים אפשר טבעות זיתים שחורים
- 1 חבילה פטה פיראוס
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים סלט פסטה קר?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
1. לבשל את הפסטה לפי הוראות יצרן ולערבב בשתי כפות שמן זית.
2. לשטוף את החציל ולחתוך אותו קוביות עם הקליפה, להמליח אותו במלח ולשים אותו כמה דקות במסננת ולטגן בשמן.
3. לפרוס את הפלפלים לרצועות ולטגן קלות , לכתוש את השום וגם לטגן קלות
4. לחתוך את עלי הבזילקום לרצועות , לחתוך את גבינת פטה לקוביות.
5. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות