סלט סלק מבושל אדום משגע

  • מוכן תוך
    1 שע' 10 דק'
  • 6 סועדים
מתכון לסלט סלק אדום בריא טעים וקל להכנה. מצוין כתוספת. סלט סלק מבושל בצבע אדום משגע שתמיד מצליח
סלט סלק מבושל אדום משגע
מתכון לסלט סלט מבושל וקל להכנה.
במתכון אני מבשלת את הסלק במים עד לריכוך , מי שרוצה לוותר על שלב הבישול הארוך, יכול להשתמש בסלקים בוואקום.

הסלט יפהפיה בצבעו האדום ומתאים מאד לאירוח.
רצוי לאחר שהסלט מוכן לשמור אותו כשעה במקרר לפני ההגשה, כדי לתת לטעמים להתמזג.

אני אתן לכם כמה טיפים לאכול סלק כל השנה ולא רק לברך עליו בראש השנה ״שיסתלקו כל שונאינו ואויבנו״
1. הוא עשיר במינרלים עם הרבה סידן, אשלגן ומגנזיום.
2. עשיר בנוגדי חמצון ומסייע להגנה על הגוף.
3. עשיר בויטמין B, מחזק את הכבד ומערכת העיכול.
4. מוריד לחץ דם.
5. עשיר בחומצה פולית , מצוין לעובר בזמן ההריון.

ומה לגבי רמות הסוכר של הסלק?
אומנם לסלק יש ערך גליקמי גבוהה, אך אחוז הפחמימה בו נמוך. הוא עשיר בסיבים תזונתיים אשר שומרים על ספיגת סוכר איטית בדם.
מצרכים

איך מכינים סלט סלק מבושל אדום משגע?

  • עבודה
    10 דק'
  • הכנה
    1 שע'
1. לבשל במים את הסלקים עד שננעץ מזלג , כשעה על אש נמוכה.
2. מוציאים מהמים ומצננים, ומקלפים את הקליפה.
3. חותכים לריבועים קטנים, מוסיפים שן שום, סוחטים מיץ מלימון ומוסיפים, כמון, מלח ושמן זית .
4. ניתן לשדרג בהוספת כוסברה קצוצה - גם מקפיץ את הטעם וגם את הניראות.
סלט סלק מבושל אדום משגע
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים