מלבי חלבי עם סירופ מי ורדים עשיר וטעים קל להכנה
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
20 דק' - 10 מנות
- 0 מדרגים
- 35134 צפיות
מלבי הוא פודינג מוצק המוגש כקינוח. כל מילה נוספת מיותרת 😊

מלבי
מלבי מקורי מהמטבח הטורקי. אותו מכינים כיום על בסיס חלב (מומלץ) או מים, תוספת הקורנפלור הוא זה המעניק לו את המרקם המוצק, ממותק עם תמצית מי ורדים. השם הנרדף נקרא גם סחלב קר.
בהיסטוריה, במקום קורנפלור, היו משתמשים באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות. כיום ניתן להשיג אותה בחנויות תבלינים בשווקים ערביים או בשוק בירושלים.
מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן.
מומלץ להגיש את המלבי קר כשעליו מפזרים בנדיבות פתיתי קוקוס ושברי בוטנים (פיסטוקים) וסירופ מתוק בטעם מי ורדים שאותו נפרט בשלבי ההכנה.(לגירסאת העצלנים ניתן לקנות מוכן )
שיהיה לכם בתאבון!
בהיסטוריה, במקום קורנפלור, היו משתמשים באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות. כיום ניתן להשיג אותה בחנויות תבלינים בשווקים ערביים או בשוק בירושלים.
מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן.
מומלץ להגיש את המלבי קר כשעליו מפזרים בנדיבות פתיתי קוקוס ושברי בוטנים (פיסטוקים) וסירופ מתוק בטעם מי ורדים שאותו נפרט בשלבי ההכנה.(לגירסאת העצלנים ניתן לקנות מוכן )
שיהיה לכם בתאבון!
מצרכים
- למלבי
- 1 ליטר חלב
- 1 יחידה שמנת מתוקה
- 1/4 כוס סוכר
- 2/3 כוס קורנפלור למי שאוהב מרקם יותר קשה אפשר אפילו כוס קורנפלור
- 3 כפות מי ורדים /מי פריחת הדרים
- לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים רותחים
- צבע מאכל אדום
- 1 כף מי ורדים / מי פריחת הדרים
- שבבי קוקוס מתוק לפי הטעם
- פיסטוקים קצוצים דק
איך מכינים מלבי חלבי עם סירופ מי ורדים עשיר וטעים קל להכנה?
-
עבודה
20 דק' -
הכנה
למלבי
1. מוזגים לקערה כוס חלב ומוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד לתערובת ללא גושים
2. במקביל את שאר החלב מוזגים לסיר יחד עם השמנת מתוקה ומחממים על אש קטנה , מוסיפים את הסוכר . ומערבבים עד לרתיחה . מוסיפים את המי זהר
3. מוסיפים את החלב והקורנפלור ומערבבים עד לרתיחה נוספת .ומיד יוצקים לצלוחיות הגשה , מכסים בנייר נצמד מצננים ומכניסים למקרר
לסירופ
4. בסיר מביאים לרתיחה את הסוכר והמים כ5 דק , מסירים מהאש מוסיפים מי זהר וצבע למאכל.
5. לפני הגשה - שמים את הסירופ, קוקוס ושבבי פיסטוק

תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות