טירמיסו עם גבינת מסקרפונה מושחתת וטעימה

מאת:
  • מוכן תוך
    3 שע' 45 דק'
  • 10 סועדים
מתכון מנצח לטירמיסו טעים במיוחד קוצר מחמאות וקל להכנה! קינוח מושחט! עוגת שכבות המורכבת מגבינת מסקרפונה עשירה, בישקוטים אספרסו ליקר אמרטו וברנדי משכר
טירמיסו בשפה האיטלקית משמע "הרם אותי", זוהי עוגת גבינה איטלקית קלאסית.

טירמיסו היא עוגה מורכבת שכבות בישקוטים, תערובת אספרסו, גבינת מסקרפונה משובחת, קצף ביצים וסוכר, ויין מרסלה או ליקר אמרטו כפי שהשתמשנו במתכון זה. לפי המסורת מרכיבים את העוגה שכבות שכבות בישקוטים, הטבולים בליקר ברנדי וקפה מרוכז (אספרסו) וקרם גבינת מסקרפונה עשירה. ולבסוף פיזור אבקת קקאו.

לגבי מקור הטירמיסו הוא ככל הנראה במתכון שהומצא בסיינה לרגל ביקורו בעיר של הדוכס קוזימו די מדיצ'י השלישי שהעביר את המתכון לקונדיטור בפירנצה ומשם הגיע לכל איטליה. גרסתו העדכנית הומצאה בשנת 1971 בעיר טרוויזו, במסעדה בשם "לה בקריה". הקינוח היה הצלחה גדולה ומהר מאוד נפוץ בכל איטליה ובעולם כולו.
מקור השם הוא מרקמה העדין של העוגה שמקשה על חיתוכה והעברתה אל הצלחת אך ישנה גם אגדה הגורסת שאת השם המציאו זונות ונציה, שם הטירמיסו פופולרי מאוד, שהיו אוכלות מהקינוח על מנת לעודד את רוחן.

הטירמיסו נחשב לקינוח מאד פופולרי, אפשר למצוא אותו היום בכל מסעדה, בדרך כלל מגישים אותה כקינוח אישי הידוע בשם קינוח כוסות.
טירמיסו עם גבינת מסקרפונה מושחתת וטעימה
תבנית: תבנית 25x30 ס״מ
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    45 דק'
  • הכנה
    3 שע'
תערובת האספרסו:
1. מערבבים בקערה את האספרסו, מים, ברנדי והסוכר עד שהסוכר נמס.
קרם מסקרפונה:
2. במעבד מזון או מיקסר ידני מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
3. מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקצפת וממשיכים להקציף בין כ 2 דקות במהירות גבוהה עד שקרם המסקרופנה חזקה ויציבה.
4. מעבירים למקרר.
5. בינתיים מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר על מהירות גבוהה עד לקבלת קציפה בהירה
6. מוסיפים את תמצית הווניל, ליקר האמרטו והברנדי לאט לאט תוך כדי ההקצפה.
7. מקציפים כעשר דקות עד שמתקבל קצף תפוח ואוורירי.
8. מוציאים מהמקרר את קרם המסקרפונה ומוסיפים אותו לקצף החלמונים ומקציפים כדקה לתערובת אחידה.
הרכבת הטירמיסו:
9. טובלים בעדינות את הבישקוטים בתערובת האספרסו, מנערים קלות מעודפי נוזלים
  חשוב לבצע טבילה מהירה לבישקוטים יש נטייה לספוג נוזלים.
10. מעל הבישקוטים מורחים חצי מהקרם מסקרפונה שהכנו לקבלת שיכבה לבנה ואחידה.
טירמיסו עם גבינת מסקרפונה מושחתת וטעימה
11. ושוב מוסיפים שיכבה נוספת של בישקוטים טבולים בתערובת האספרסו.
שכבות ביסקוטי
שכבות ביסקוטי
12. מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בתערובת האספרסו והברנדי.
13. ושוב מעל הבישקוטים מורחים את החצי השני של הקרם מסקרפונה.
14. מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום ושמים במקרר למשך 24 שעות.
הגשת הטירמיסו
15. מוציאים מהמקרר , מפזרים מעל אבקת קקאו
הוספת קקאו להגשה
הוספת קקאו להגשה
16. בתיאבון
תגובות (1)
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים