כרובית וברוקולי בבשמל
מאת: Tahel Schaffer
-
מוכן תוך
1 שע' - 1 תבנית
- 0 מדרגים
- 2988 צפיות
מתכון לכרובית וברוקולי בבשמל שעובר במשפחה כבר 3 דורות,
מנחם ומזכיר טעמים של ילדות

צילום: תהל שפר
בכל יום שישי היינו אוכלים לארוחת צהריים *כרובית וברוקולי בבשמל*.
וגם אמא שלנו שהייתה קטנה הייתה אוכלת את הכרובית בבשמל של סבתא שלנו כל יום שישי בצהריים.
לפני 20 שנה אמא שלנו נפטרה בפתאומיות, השאירה אחריה עולם מלא בטעמים שהיה קצת קשה לשחזר אבל לבסוף הצלחנו והמשכנו לשמור על המסורת שעוברת כבר שלוש דורות,
וכך בכל אזכרה אנחנו מכינים את הכרובית וברוקולי בבשמל
וכמובן שגם ברגעים שהגעגועים צפים ורוצים לצלול לטעם של הילדות, הריחות, הטעמים והזיכרונות.
כרובית וברוקולי בבשמל כמו של אמא -
מצרכים:
כרובית גדולה ויפה חתוכה לפרחים
ברוקולי יפה חתוך לפרחים
לבשמל:
ליטר חלב
2 כפות קרונפלור
50 ג׳ חמאה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- משרים את הכרובית והברוקולי בקערה עם מים חמים וכפית מלח כ 10 דק .
- מפרקים לפרחים בינוייים ומסדרים בתבנית
- מכינים את הבשמל- בסיר ממיסים חמאה מוסיפים קרונפלור ומערבבים היטב עם מטרפה.
- מוסיפים חלב בהדרגה ומערבבים טוב עד שנהיה מרקם קטיפתי וחלק .
- מוסיפים תבלינים - מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- שופכים לתבנית עם הכרוביות והברוקולי .
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהכרובית והברוקולי רכים ויש צבע זהוב מושלם ומגרה.
*בתמונה השתמשתי גם בכרובית סגולה שנתנה צבע יפייפה.
בתאבון ❤️
וגם אמא שלנו שהייתה קטנה הייתה אוכלת את הכרובית בבשמל של סבתא שלנו כל יום שישי בצהריים.
לפני 20 שנה אמא שלנו נפטרה בפתאומיות, השאירה אחריה עולם מלא בטעמים שהיה קצת קשה לשחזר אבל לבסוף הצלחנו והמשכנו לשמור על המסורת שעוברת כבר שלוש דורות,
וכך בכל אזכרה אנחנו מכינים את הכרובית וברוקולי בבשמל
וכמובן שגם ברגעים שהגעגועים צפים ורוצים לצלול לטעם של הילדות, הריחות, הטעמים והזיכרונות.
כרובית וברוקולי בבשמל כמו של אמא -
מצרכים:
כרובית גדולה ויפה חתוכה לפרחים
ברוקולי יפה חתוך לפרחים
לבשמל:
ליטר חלב
2 כפות קרונפלור
50 ג׳ חמאה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- משרים את הכרובית והברוקולי בקערה עם מים חמים וכפית מלח כ 10 דק .
- מפרקים לפרחים בינוייים ומסדרים בתבנית
- מכינים את הבשמל- בסיר ממיסים חמאה מוסיפים קרונפלור ומערבבים היטב עם מטרפה.
- מוסיפים חלב בהדרגה ומערבבים טוב עד שנהיה מרקם קטיפתי וחלק .
- מוסיפים תבלינים - מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- שופכים לתבנית עם הכרוביות והברוקולי .
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהכרובית והברוקולי רכים ויש צבע זהוב מושלם ומגרה.
*בתמונה השתמשתי גם בכרובית סגולה שנתנה צבע יפייפה.
בתאבון ❤️
מצרכים
איך מכינים כרובית וברוקולי בבשמל?
-
עבודה
45 דק' -
הכנה
15 דק'
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
- מפרקים לפרחים בינוייים ומסדרים בתבנית
- מכינים את הבשמל- בסיר ממיסים חמאה מוסיפים קרונפלור ומערבבים היטב עם מטרפה.
- מוסיפים חלב בהדרגה ומערבבים טוב עד שנהיה מרקם קטיפתי וחלק .
- מוסיפים תבלינים - מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- שופכים לתבנית עם הכרוביות והברוקולי .
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהכרובית והברוקולי רכים ויש צבע זהוב מושלם ומגרה.