קרם ברולה

מאת:
  • מוכן תוך
    40 דק'
  • 8 מנות
מתכון לקרם ברולה - פשוט וקל להכנה. קינוח קרם וניל אפוי בתנור, המצופה בסוכר חום, אשר הופך לקרמל אחרי שריפה. מתכון פשוט לקרם ברולה אפשר גם בלי ברנר...
קרם ברולה
קרם ברולה בתרגום חופשי מצרפתית ״קרם שרוף״.
למרות השם הצרפתי המפוצץ והעובדה שהוא ערב לחיך הישראלי והוא מוגש כקינוח בהמון מסעדות, קינוח קרם ברולה הוא קל מאד להכנה במידה ותלכו אחרי המתכון.

הקינוח האהוב על בני בכל פעם שאנחנו הולכים למסעדה , הוא ישר בוחר אותו בעדיפות ראשונה!

כמה כללים חשובים בהכנת קרם ברולה:
* חובה לשים מים בתבנית בתנור , האדים והלחות שומרים על הקרם ברולה מלהתייבש בזמן האפייה.
* לא לאפות את הקרם בקרולה בתנור יותר מידי, רוצים לשמור על המרקם העדין שלו ולא להפוך אותו לחביתה בתנור.
* את הקרם ברולה מגישים קר, אחרי האפייה לתת לקרם ברולה להתקרר ולהתיצב בטמפרטורת החדר טרם הכניסה למקרר.
* בזמן קירמול הסוכר להרחיק כ 7 ס״מ את המבער מהקרם כדי לא לבשל את הקרם. את הקרם ברולה נהוג להגיש קר, כאשר זיגוג הסוכר העליון חם.

מה עושים אם אין ברשותי מבער לקרמול הסוכר?
פשוט מאד מחממים את התנור עד שהוא חם מאד על מצב גריל, לא טורבו, ומכניסים לכמה שניות לזיגוג הסוכר.

מה עושים בשביל קרם ברולה פרווה?
מחליפים באותם הכמויות את השמנת המתוקה בקרם קוקוס וממשיכים כרגיל.

כמה זמן אפשר לשמור את הקרם ברולה?
ניתן לשמור במקרר ב4 מעלות עד שבוע ימים ובמקפיא ניתן לשמור עד חודש ולהפשיר לילה במקרר. יש לאטום טוב טוב את המנות.
מצרכים

איך מכינים קרם ברולה?

  • עבודה
    10 דק'
  • הכנה
    30 דק'
1. מחממים תנור ל-140 מעלות.
2. מחממים את השמנת עם 2 כפות סוכר לבן והתמצית הוניל, עד לרתיחה.
קרם ברולה
3. בקערה מערבבים את החלמונים 2 כפות סוכר לבן הנותר.
4. יוצקים את השמנת בזילוף עדין ואיטי אל החלמונים תוך כדי ערבוב ויוצקים לכלים מתאימים.
קרם ברולה
5. מניחים את כל הכלים בתבנית גדולה, מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים עד לחצי הגובה של הכלים.
קרם ברולה
6. אופים כ-30 דקות , מצננים ההיטב ומכניסים לקירור.

להגשה

7. מפזרים כפית סוכר חום מעל כל כלי, מנערים את הכלי על מנת שיהיה פיזור אחיד של הסוכר ומקרמלים את הסוכר בעזרת ברנר.
קרם ברולה
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
עוד מתכונים