טבית של דודה נינה
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
13 שע' 15 דק' - 1 סיר
- 0 מדרגים
- 992 צפיות
הטבית הוא תבשיל של אורז ועוף. מאכל עירקי מנחם ומתאים מאד לשבת חורפית.
טבית
את הטבית ניתן גם להכין עם שני עופות במקום השוקיים והירכיים או רק שוקיים וירכיים ללא הבשר הטחון.גז
את הטבית נשים בתנור או על אש קטנה על הגז
את הטבית נשים בתנור או על אש קטנה על הגז
מצרכים
- 6 יחידות שוקי עוף וירכיים
- 3 כוסות אורז
- 1/2 ק״ג בשר הודו טחון
- 3 יחידות עגבניות לגרד בפומפייה
- 2 יחידות בצל לגרד בפומבייה
- 2 כפיות הל טחון
- 2 כפיות קינמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 יחידה בצל
- 5 כוסות מים
איך מכינים טבית של דודה נינה?
-
עבודה
1 שע' 15 דק' -
הכנה
12 שע'
2. בקערה גדולה נשים את האורז, הבשר, התבלינים:הל, קינמון, פלפל שחור, פפריקה מתוקה , פפריקה חריפה, מלח, רסק עגבניות. נוסיף את העגבניות והבצל שגררנו.ונערבב הכול יחד.
3. קוצצים בצל ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד להזהבה.
4. חצי מכמות האורז דוחפים לבשר בין העור או שממלאים את העוף (תלוי עם מה בחרנו להכין) מניחים את העוף בסיר ואת שאר האורז נשים מעל העוף בסיר. נוסיף 3 כוסות מים רגילים מהברז.
5. נבשל על אש בינונית עד לרתיחה. ואז נוריד את האש לאש נמוכה - כשעה (אפילו קצת פחות משעה).
6. ישנן שתי אפשרויות להמשיך בהכנה :
1. בתנור "בפלטה של שבת"- בין 12-24 שעות. את הסיר נעטוף בנייר אלומיניום-הכול כולל ידיות ומכסה (אני השתמשתי בסיר שמיועד לשימוש בתנור). היות ואין בתנור שלי תוכנית של שבת שמתי על טורבו ב90 מעלות.
2. בגז על אש קטנה ומעל רשת מיוחדת - 12 שעות. במידה ומבשלים על הגז ולא בתנור אז אין צורך לכסות את הסיר בנייר אלומיניום אלא רק במגבת.
1. בתנור "בפלטה של שבת"- בין 12-24 שעות. את הסיר נעטוף בנייר אלומיניום-הכול כולל ידיות ומכסה (אני השתמשתי בסיר שמיועד לשימוש בתנור). היות ואין בתנור שלי תוכנית של שבת שמתי על טורבו ב90 מעלות.
2. בגז על אש קטנה ומעל רשת מיוחדת - 12 שעות. במידה ומבשלים על הגז ולא בתנור אז אין צורך לכסות את הסיר בנייר אלומיניום אלא רק במגבת.
7. להוסיף עוד 2 כוסות מים במהלך הבישול/התנור ולערבב- הכול תלוי במידת הדביקות שאוהבים.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות
נשטוף את האורז.