טבית של דודה נינה

מאת:
  • מוכן תוך
    13 שע' 15 דק'
  • 1 סיר
הטבית הוא תבשיל של אורז ועוף. מאכל עירקי מנחם ומתאים מאד לשבת חורפית.
טבית של דודה נינה
טבית
את הטבית ניתן גם להכין עם שני עופות במקום השוקיים והירכיים או רק שוקיים וירכיים ללא הבשר הטחון.גז
את הטבית נשים בתנור או על אש קטנה על הגז
מצרכים

איך מכינים טבית של דודה נינה?

  • עבודה
    1 שע' 15 דק'
  • הכנה
    12 שע'
1. תחילה נגרור בעזרת פומפייה את העגבניות ואת שני הבצל.
נשטוף את האורז.
2. בקערה גדולה נשים את האורז, הבשר, התבלינים:הל, קינמון, פלפל שחור, פפריקה מתוקה , פפריקה חריפה, מלח, רסק עגבניות. נוסיף את העגבניות והבצל שגררנו.ונערבב הכול יחד.
3. קוצצים בצל ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד להזהבה.
4. חצי מכמות האורז דוחפים לבשר בין העור או שממלאים את העוף (תלוי עם מה בחרנו להכין) מניחים את העוף בסיר ואת שאר האורז נשים מעל העוף בסיר. נוסיף 3 כוסות מים רגילים מהברז.
5. נבשל על אש בינונית עד לרתיחה. ואז נוריד את האש לאש נמוכה - כשעה (אפילו קצת פחות משעה).
6. ישנן שתי אפשרויות להמשיך בהכנה :

1. בתנור "בפלטה של שבת"- בין 12-24 שעות. את הסיר נעטוף בנייר אלומיניום-הכול כולל ידיות ומכסה (אני השתמשתי בסיר שמיועד לשימוש בתנור). היות ואין בתנור שלי תוכנית של שבת שמתי על טורבו ב90 מעלות.
2. בגז על אש קטנה ומעל רשת מיוחדת - 12 שעות. במידה ומבשלים על הגז ולא בתנור אז אין צורך לכסות את הסיר בנייר אלומיניום אלא רק במגבת.
  חשוב מידי פעם בזמן התנור/הגז לערבב את התבשיל.
7. להוסיף עוד 2 כוסות מים במהלך הבישול/התנור ולערבב- הכול תלוי במידת הדביקות שאוהבים.
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
עוד מתכונים