תפוחי אדמה מעוכים בתנור זהובים רכים וקריספיים

  • מוכן תוך
    1 שע'
  • 4 מנות
תפוחי אדמה מעוכים קריספיים, קטנים, שלמים רכים ונימוחים עם זילוף שמן זית, מלח הימאליה ועשבי תיבול - מומלץ!
תפוחי אדמה מעוכים בתנור זהובים רכים וקריספיים
מתכון מומלץ לתפוחי אדמה בתנור עם עשבי תיבול, מנת פחמימות מנחמת שכולם אוהבים.
יש לתוספת הזאת שמות רבים מתפוחי אדמה ״דפוקים״ ועד תפוח אדמה קווץ׳ בתנור.
תוספת נהדרת שתופסת את הפוקוס בכל ארוחה.
התפוחי אדמה יוצאים נימוחים מבפנים וקריספיים מבחוץ ולכן כולם אוהבים את המנה הזאת.
רצוי להשתמש בתפוחי אדמה קטנים, מהסוג שמתאים לצ׳יפס. אני השתמשתי בתפוחי אדמה בייבי.

השלב הראשון של המתכון לתפוחי אדמה בתנור מתחיל בכלל בבישול במים.
אנחנו מבשלים את תפוחי האדמה עם קליפתם.
הקליפה מכילה את רוב הערכים התזונתיים, מכילה הרבה סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרליים.
ולכן זה גם בריא יותר אך גם הקליפה יוצאת אחרי האפייה בתנור קריספית וטעימה בטירוף.
בשלב זה אנחנו רוצים לבשל את תפוחי האדמה עד לשלב שהם בעצם מוכנים למאכל וסכין ננעץ קלות דרכו. שימו לב לא להגיע לשלב שתפוח האדמה הוא מימי ומתפורר.

בשלב השני שנכניס את תפוחי האדמה בתנור עם העשבי תיבול. הריח של האפייה של הרוזמרין והטימין הוא נפלא. אני השתמשתי בטימין ורוזמרין שהלכים נהדר עם הטעם של תפוח אדמה, אך אפשר להוסיף כל עשב תיבול שאתם אוהבים.
תבנית: תבנית אפייה של תנור
מצרכים

איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור זהובים רכים וקריספיים?

  • עבודה
    30 דק'
  • הכנה
    30 דק'
מצרכים להכנת תפוחי אדמה מעוכים בתנור
מצרכים להכנת תפוחי אדמה מעוכים בתנור
1. שוטפים את תפוחי האדמה מחול ומנקים בעזרת סכין איזורים לא טובים.
לא מקלפים את תפוחי האדמה!
2. מחממים בסיר מים להרתחה ומוסיפים את תפוחי האדמה .
3. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ30 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות.
בישול תפוח אדמה עם הקליפה במים רותחים
בישול תפוח אדמה עם הקליפה במים רותחים
4. מסננים את תפוחי האדמה מנוזלי המים ומעבירים לתבנית משומנת קלות בשמן זית כדי שלא ידבקו (ניתן להשתמש בתרסיס שמן)
תפוחי אדמה מעוכים בתנור זהובים רכים וקריספיים
5. בעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה עד שהקליפה נסדרת והם מתבקעים ותוכן תפוח האדמה יוצא מעט החוצה.
תפוחי אדמה מעוכים בתנור זהובים רכים וקריספיים
6. מפזרים את עלי הטיבול מעל תפוחי האדמה ומזלפים שמן מעל תפוחי האדמה.
רצוי בעזרת הידיים לפזר את השמן באחידות ולעטוף את תפוחי האדמה מכל הכיוונים.
תפוחי אדמה מעוכים בתנור זהובים רכים וקריספיים
7. להכניס לתנור לחום של 200 מעלות צלסיום לתנור במצב טורבו כ30 דקות עד שהתפוח אדמה מקבל צבע זהוב ויפה.
8. בתיאבון
תפוחי אדמה מעוכים בתנור זהובים רכים וקריספיים
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים