צלי בקר ברוטב פטריות

  • מוכן תוך
    4 שע' 15 דק'
  • 10 מנות יפות
בשר בקר מס' 6 שמתבשל ברוטב טעים עם פטריות.. בישול ארוך ,אבל פשוט להכנה ויוצא בשר רך וטעים!
צלי בקר ברוטב פטריות
מצרכים
אופן ההכנה
  • עבודה
    15 דק'
  • הכנה
    4 שע'
1. בשלב הראשון מבשלים את הבשר בישול ארוך. תחילה צורבים את הנתח עם מעט שמן מכל הצדדים עם מלח ופלפל שחור גס. ניתן להוסיף גם בצל חתוך, כמה שיני שום וגזר חתוך (לא חובה). אחרי שהבשר מקבל השחמה יפה מכל הצדדים. ממלאים את הסיר עם מים חמים.. מוסיפים 3-4 עלי דפנה לסיר וגם 3-4 פלפל אנגלי. לתת לבשר להתבשל לפחות שעתיים.
2. לאחר שעתיים, להוציא את הבשר , לתת לו להתקרר מעט, ולעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל 3 שעות לפחות. עדיף ללילה שלם אם ישנה אפשרות. לשמור את הציר של הבשר , נשתמש בו לשלב בישול הרוטב.
3. אחרי שהבשר התקרר לגמרי, נפרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך.. ונתחיל בהכנת הרוטב.
4. הכנת הרוטב- בסיר עמוק ורחב נטגן בצל גדול קצוץ עם מעט שמן. נוסיף 5-6 שיני שום פרוסים, נטגן עד הזהבה. נוסיף פטריות חתוכות עד להזהבה קלה. נוסיף תבלינים , מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, קצת אבקת מרק... לאחר כדקה, נוסיף חלק מהכמות של ציר הבקר ששמרנו... נסדר את הפרוסות בשר ונוסיף ציר בקר עד לכיסוי של הבשר.נוסיף 4 עלי דפנה ו-4 גרגירי פלפל אנגלי. ניתן לבשר כשעה-שעה וחצי להתבשל... וניתן להגיש עם אורז לבן או כל תוספת שתרצו. בתאבון!!
תגובות
  • הכל
  • תגובות
  • שאלות
  • תמונות
עוד מתכונים