עמבה עיראקית ביתית של דודה נינה עם מנגו
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
1 שע' 35 דק' - 2 צנצנות
- 0 מדרגים
- 14046 צפיות
אחרי שתאכלו את העמבה הזו אתם תיהיו בבעיה כי פשוט לא תוכלו לאכול עמבה אחרת, ותתמכרו! עמבה עירקית אסאלית
עמבה
מתכון של דודה שלי האלופה במטבח בפרט האוכל העירקי. את העמבה מכינים ממנגו ירוק בוסר ללא טיפת צהוב .מכינים בשני שלבים. לצנצנת בגודל של ליטר נכנסים 2 יחידות מנגו גדולים.לאחר שבוע- שבועיים ניתן לעבור לשלב השני. שימו לב להכין קופסאות/צנצנות נוספות כי הכמות של העמבה הסופית מכפילה את עצמה.
מצרכים
- שלב ראשון
- צנצנת ריקה של ליטר
- 2 יחידות מנגו
- 1 כף מלח גדושה
- שלב שני
- 330 גרם תבלינים עמבה של חברת יונה
- 1 ליטר מים
- 1/2 ליטר מים מורתחים שהתקררו
איך מכינים עמבה עיראקית ביתית של דודה נינה עם מנגו?
-
עבודה
1 שע' 15 דק' -
הכנה
20 דק'
שלב ראשון
1. ניקח מנגו ירוק בוסר ללא טיפה של צבע צהוב. נשטוף ונחתוך חתיכות כמו צ׳יפס (עם הקליפה)
חתיכות מנגו בוסר להכנת עמבה
2. ניקח צנצנת ריקה ונמלא את הצנצנת בחתיכות , נילחץ על החתיכות ונדחוס כמה שיותר .
3. לשים כף גדושה של מלח , ונמלא מים מהברז עד הסוף.
הכנת עמבה
4. לסגור היטב את המכסה, ולנער את הצנצנת על מנת שהמלח התפזר.
5. כעת נניח את הצנצנות על השיש(לא במקרר) במקום מוצל. נמתין לפחות שבוע אך עדיף שבועיים על מנת לעבור לשלב השני .
מבחינת זמן שיכול להישאר- מחזיק מעמד גם שנים ולא מתקלקל.
במידה ויש טיפה קצף לבן ניתן להוציא ולהמשיך לשלב השני.
מבחינת זמן שיכול להישאר- מחזיק מעמד גם שנים ולא מתקלקל.
במידה ויש טיפה קצף לבן ניתן להוציא ולהמשיך לשלב השני.
שלב שני
6. שופכים את המים מהצנצנת ומוציאים את החתיכות מנגו לקערה ושוטפים מעט את המנגו מהמלח .
7. בסיר לשים ליטר מים ולהביא לרתיחה , מנמיכים לאש קטנה מוסיפים את התבלין לעמבה של חברת יונה/מאיה (לאחר ניסיונות רבים , חברת יונה היא התערובת המוצלחת ביותר) לערבב היטב עם מזלג ולמעוך את הגושים (במידה ונוצרו) ולהביא שוב לרתיחה.
אבקת עמבה של תבליני יונה
הכנת העמבה
8. לאחר שתי רתיחות מוסיפים את המנגו ומביאים שוב לרתיחה. נמתין שהבלילה תיתקרר ונוסיף את המים הקרים המורתחים ונערבב עד לרמת הסמיכות הרצויה.
הוספת חתיכות המנגו
מרקם העמבה לפני הוספת מים מורתחים שהתקררו
9. שימו לב שהכמות של הצנצנת מכפילה את עצמה אז הכינו
מרקם סופי של העמבה
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות