צזיקי - סלט יוגורט ומלפפונים יווני עם שום שמיר ושמן זית
מאת: דיאנה אוסובסקי
-
מוכן תוך
10 דק' - 1 קערה
- 0 מדרגים
- 9691 צפיות
איך מכינים מטבל לצזיקי אותנטי עם יוגורט ומלפפונים סמיך ועשיר בטעמים מהמטבח היווני עם שום שמיר ושמן זית? מתכון קל להכנה ב10 דקות עבודה. מומלץ בחום!
צזיקי הוא סלט יוגורט ומלפפונים שמקורו באיזור יוון, אך נפוץ גם בחבל הבלקן, איזור דרום מזרח אירופה ובמדינות אגן הים התיכון ובמזרח התיכון, בשמות שונים.
המרכיבים העיקריים במתכון הצזיקי הם יוגורט ושמנת חמוצה, מלפפונים חתוכים או מרוסקים במגררת גסה, מלח, שמן זית, שמיר, שום וכמובן מלח ופלפל לפי הטעם.
במדינות מסוימות במטבח הבלקני מכינים צזיקי עם גבינת לבנה מיוגורט כבשים, יוגורט בקר, או מיוגורט עיזים.
מרקם הצזיקי יכול להיות סמיך יותר או דליל יותר, מה שמאפשר הגשתו כסלט, כמנה ראשונה ואפילו כמרק קר, כמטבל או כתוספת למנה העיקרית, או פשוט להגיש על פרוסת לחם טרייה וטעימה.
המרכיבים העיקריים במתכון הצזיקי הם יוגורט ושמנת חמוצה, מלפפונים חתוכים או מרוסקים במגררת גסה, מלח, שמן זית, שמיר, שום וכמובן מלח ופלפל לפי הטעם.
במדינות מסוימות במטבח הבלקני מכינים צזיקי עם גבינת לבנה מיוגורט כבשים, יוגורט בקר, או מיוגורט עיזים.
מרקם הצזיקי יכול להיות סמיך יותר או דליל יותר, מה שמאפשר הגשתו כסלט, כמנה ראשונה ואפילו כמרק קר, כמטבל או כתוספת למנה העיקרית, או פשוט להגיש על פרוסת לחם טרייה וטעימה.
מצרכים
- 2 גביעים יוגורט
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 כפות שמן זית
- 3 יחידות מלפפונים בינונים חתוכים לקוביוץ או מגורדים גס
- 3 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס שמיר קצוץ דק
- מלח גרוס דק -לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס דק -לפי הטעם
איך מכינים צזיקי - סלט יוגורט ומלפפונים יווני עם שום שמיר ושמן זית?
-
עבודה
10 דק' -
הכנה
1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר .
2. להגשה : שמן זית
3. יאסו :)
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות