קיש בטטה
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
1 שע' 30 דק' - 1 קיש
- 0 מדרגים
- 3252 צפיות
קיש בטטה עם מוצרלה מקושט בצנוברים ,מרשים לאירוח !

קיש בצל
תבנית: תבנית קוטר 24
מצרכים
- בצק לקיש
- 270 גרם קמח
- 180 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 3 כפות מים קרים
- 1/2 כפית מיץ לימון טבעי
- למלית בטטה
- 1/2 ק״ג בטטה
- שמן זית לזילוף על הבטטה
- 6 גבעולי ענפי טימין
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- לרוטב למלית
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- 1 קורט אגוז מוסקט
- לקישוט
- 50 גרם צנוברים
- 70 גרם מוצרלה
איך מכינים קיש בטטה?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
30 דק'
לבצק קיש
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה: קמח, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים, מוסיפים מים קרים וחצי כפית מיץ לימון. מערבבים עד לקבלת בצק. מעבירים לקערה, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. ונכין את המלית הבטטה.



למלית בטטה
2. קולפים את הבטטה ופורסים לפרוסות, מניחים על מגש, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ומפזרים את עלי התימין.אופים בתנור על 200 מעלות כ-20 דקות.


לרוטב
3. בקערה לערבב את הביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור ,אגוז מוסקט.
הרכבה
4. נרדד על נייר אפייה על מנת שיהיה לנו קל להפוך את הבצק על התבנית . נקבע את הבצק לתבנית ונוריד את השאריות מהתבנית, להניח את הבטטה על הבצק, לשפוך את הרוטב על הבטטה.



5. לפזר מעל מוצרלה, ולקשט בצנוברים.


6. לאפות על חום 170 מעלות למשך חצי שעה.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות