קציצות סלמון אפויות בתנור
מאת: דיאנה אוסובסקי
-
מוכן תוך
1 שע' 30 דק' - 45 קציצות
- 3 מדרגים
- 12886 צפיות
מתכון לקציצות סלמון מעולות אפויות בתנור שילדים אוהבים, גם בריאות וגם קלות להכנה, פשוט מעדן.
בצבע ומרקם משגע ללא טיגון!
הידעת? את הצבע המיוחד מקבל הסלמון בטבע מאכילת אצות במעבר מהמים המתוקים בנחלים לאוקיינוס.
קציצות משגעות של דג סלמון בריאות, עשירות בחומצות אומגה 3, שהגוף שלנו לא יודע ליצר ולכן חייבים לקבל אותן ממקור חיצוני. מסייעות להילחם בטרשת עורקים ומוריד כולסטרול.
קציצות משגעות של דג סלמון בריאות, עשירות בחומצות אומגה 3, שהגוף שלנו לא יודע ליצר ולכן חייבים לקבל אותן ממקור חיצוני. מסייעות להילחם בטרשת עורקים ומוריד כולסטרול.
מצרכים
- 1 ק״ג פילה סלמון
- 2 כפות שמן זית
- 2 יחידות בטטות
- 2 יחידות בצל בינוני
- 4 שיני שום קטושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 2 ביצים
- 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 כפיות חרדל
איך מכינים קציצות סלמון אפויות בתנור?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
30 דק'
1. מחממים את התנור ל180 מעלות .
2. בתבנית מניחים את הדג (ללא העור) מורחים בשמן זית , מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ואופים כ10-15 דקות עד שמוכן .
3. בסיר מבשלים את הבטטות עם מים במשך 20-30 דקות עד לריכוך ומצננים (פירה בטטות).
4. במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להפיכתו שקוף, מוסיפים את השום ,כפית מלח וחצי כפית כמון ומטגנים כ2 דקות .
5. בקערה טורפים את הביצים ,מוסיפים את פירה הבטטות , בצל מטוגן . מוסיפים את החרדל , מיץ לימון , מתבלים במלח ופלפל שחור .
6. מפוררים את הדג , מוסיפים לתערובת הקודמת ולבסוף את פירורי הלחם .
7. יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
8. אופים כ10-15 דקות כל צד עד להזהבה משני הצדדים
תגובות
(3)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות