קציצות סלמון אפויות בתנור

  • מוכן תוך
    1 שע' 30 דק'
  • 45 קציצות
מתכון לקציצות סלמון מעולות אפויות בתנור שילדים אוהבים, גם בריאות וגם קלות להכנה, פשוט מעדן. בצבע ומרקם משגע ללא טיגון!
קציצות סלמון אפויות בתנור
הידעת? את הצבע המיוחד מקבל הסלמון בטבע מאכילת אצות במעבר מהמים המתוקים בנחלים לאוקיינוס.

קציצות משגעות של דג סלמון בריאות, עשירות בחומצות אומגה 3, שהגוף שלנו לא יודע ליצר ולכן חייבים לקבל אותן ממקור חיצוני. מסייעות להילחם בטרשת עורקים ומוריד כולסטרול.
מצרכים

איך מכינים קציצות סלמון אפויות בתנור?

  • עבודה
    1 שע'
  • הכנה
    30 דק'
1. מחממים את התנור ל180 מעלות .
2. בתבנית מניחים את הדג (ללא העור) מורחים בשמן זית , מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ואופים כ10-15 דקות עד שמוכן .
3. בסיר מבשלים את הבטטות עם מים במשך 20-30 דקות עד לריכוך ומצננים (פירה בטטות).
4. במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להפיכתו שקוף, מוסיפים את השום ,כפית מלח וחצי כפית כמון ומטגנים כ2 דקות .
קציצות סלמון אפויות בתנור
5. בקערה טורפים את הביצים ,מוסיפים את פירה הבטטות , בצל מטוגן . מוסיפים את החרדל , מיץ לימון , מתבלים במלח ופלפל שחור .
6. מפוררים את הדג , מוסיפים לתערובת הקודמת ולבסוף את פירורי הלחם .
קציצות סלמון אפויות בתנור
7. יוצרים קציצות בידיים רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
קציצות סלמון אפויות בתנור
8. אופים כ10-15 דקות כל צד עד להזהבה משני הצדדים
קציצות סלמון אפויות בתנור
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות (3)
עוד מתכונים