קיש בצל
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
1 שע' 30 דק' - 1 קיש
- 0 מדרגים
- 8150 צפיות
קיש בצל , כרישה ופרמז’ן מקושט בשקדים.
קיש בצל
תבנית: תבנית קוטר 24
מצרכים
- בצק לקיש
- 270 גרם קמח
- 180 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 3 כפות מים קרים
- 1/2 כפית מיץ לימון טבעי
- למלית בצל
- 40 גרם חמאה
- 3 בצל לבן בינוני- חצויים ופרוסים
- 1 יחידה כרישה חתוכה לפרוסות דקות
- 3 יחידות בצלי שאלוט פרוסים דק
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- לרוטב למלית
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 3 ביצים
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- 1 קורט אגוז מוסקט
- 50 גרם פרמז'ן מגורדת
- לקישוט
- 50 גרם פרוסות שקדים מולבנים
איך מכינים קיש בצל?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
30 דק'
לבצק קיש
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה: קמח, מלח וחמאה עד לקבלת פירורים, מוסיפים מים קרים וחצי כפית מיץ לימון. מערבבים עד לקבלת בצק. מעבירים לקערה, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. ונכין את המלית הבצל.
למלית בצל
2. במחבת גדולה ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצלים, בצלי השאלוט,והכרישה, מטגנים עד להזהבה .
לרוטב
3. בקערה לערבב את הביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור ,אגוז מוסקט וגבינת הפרמז׳ן .
הרכבה
4. נרדד על נייר אפייה על מנת שיהיה לנו קל להפוך את הבצק על התבנית . נקבע את הבצק לתבנית ונוריד את השאריות מהתבנית, להניח את הבצל על הבצק, לשפוך את הרוטב על הבצק.
5. לפזר מעל שקדים .
6. לאפות על חום 170 מעלות למשך חצי שעה.
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות