אוזני המן במילוי תמרים
מאת: סבתא אסתר
-
מוכן תוך
1 שע' 19 דק' - 50 אוזני המן
- 0 מדרגים
- 3768 צפיות
אוזמני המן טעימים ביותר במילוי תמרים . חבל שפורים לא כל יום .
מצרכים
- לבצק
- 5 כוסות קמח תופח
- 5 חלמונים
- 200 גרם מרגרינה /חמאה רכה
- 2/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 יחידה תפוז
- למילוי תמרים
- 1 חבילה תמר מג'הול תמרים בוואקום-500 גרם
- 1 חבילה סוכר וניל
- כפית קינמון
איך מכינים אוזני המן במילוי תמרים?
-
עבודה
1 שע' -
הכנה
19 דק'
לבצק
1. להפריד את החלמונים והחלבונים לקערות נפרדות . את החלבונים -לא לזרוק! נשתמש בהם א"כ .
2. לסבן את התפוז עם סקוץ וסבון . לנגב ולגרד אותו בפומפייה. לאחר מכן לסחוט אותו למיץ תפוזים.
3. במיקסר עם וו לישה - לערבב את מרגרינה/חמאה רכה יחד עם הסוכר , להוסיף את החלמונים, גרידת תפוז , מיץ תפוזים . ולבסוף את הקמח וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
למלית
4. בתוך קערה לשים את התמרים בוואקום , סוכר וניל וקינמון, ולערבב . לשים לב לפעמים יש בתמרים חתיכות של הפיתום של התמר אז להוציא.
הרכבה
5. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
6. שמים באמצע העיגול קצת מלית-כחצי כפית את החלבון ששמרנו מקודם למרוח עם האצבע בהיקף של העיגול מסביב למלית .
7. סוגרים את האוזן - לפי 3 פינות
8. ומורחים שוב חלבון על הסגירה של הבצק על מנת למנוע שהבצק יפתח באמצע האפייה. ולהדק בעזרת האצבעות את הסגירה.
9. במידה והשתמשתם בחמאה יש להקפיא כחצי שעה במקפיא למנוע השתטחות של הבצק.
10. להכניס לתנור שחומם מראש ב170 מעלות ל19 דקות
תגובות
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות