לביבות ירק עיראקיות - ערוק
מאת: דיאנה אוסובסקי
-
מוכן תוך
50 דק' - 25 קציצות
- 1 מדרגים
- 4380 צפיות
קציצות ערוק הן לביבות ירק ותפוחי אדמה. הקציצות המסורתיות מוגשות בארוחת הסביח-ארוחת בוקר עיראקית שהייתה נהוגה בילדותי בכל שבת.
"שבת בבוקר , יום יפה "....
על השולחן מככבות קציצות הערוק בליווי חצילים מטוגנים, ביצים קשות חומות , תפוחי אדמה אפויים וסלט ירקות קצוץ דק.
יכול להתאים כתוספת לכל ארוחה או כנשנושים לפיקניק.
ניתן לשדרג אותן לגירסה הבריאה: אפויות בתנור במקום מטוגנות.
על השולחן מככבות קציצות הערוק בליווי חצילים מטוגנים, ביצים קשות חומות , תפוחי אדמה אפויים וסלט ירקות קצוץ דק.
יכול להתאים כתוספת לכל ארוחה או כנשנושים לפיקניק.
ניתן לשדרג אותן לגירסה הבריאה: אפויות בתנור במקום מטוגנות.
מצרכים
- 7 יחידות תפוח אדמה בינוני-גדול
- 2 יחידות בצל גדולים
- 1 יחידה עגבניה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 5 כפות פירורי לחם בפסח- פירורי מצה
- 2 יחידות ביצים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- ניתן לשלב גזר/קישוא- לפי הטעם.
איך מכינים לביבות ירק עיראקיות - ערוק?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
20 דק'
1. לגרור במגררת או במעבד מזון את תפוחי האדמה, הבצל ולבסוף את העגבנייה.
2. להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה, ביצים, פירורי לחם ולערבב הכל ולתבל.
3. ליצור לביבות ולטגן ולספוג בנייר סופג.
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות