פודינג אורז עם חלב
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
30 דק' - 10 מנות
- 0 מדרגים
- 15962 צפיות
אורז עם חלב וקינמון עם ניחוח מי ורדים, דייסת אורז, קינוח קל להכנה. בעדה המצרית נקרא ״רוז בלבן״ . דייסה מתוקה של אורז שמתבשל בחלב. תמיד מאד וקל להכנה!
אורז עם חלב עם מקל קינמון
מתכון אורז עם חלב הוא של דודה של אמא שלי - “דודה אסתר“.
מה זה בעצם אורז עם חלב?
פודינג אורז או בתרגום לאנגלית Rice pudding, הוא פודינג המורכב מאורז וממתיק ובדרך כלל חלב.
המתכון ידוע בשמות אורז עם חלב, פודינג אורז או דייסת אורז, אבל לא משנה השם, כי הקינוח הזה הוא אחד האהובים עלי והוא תמיד מעלה בי זיכרונות.
האורז פודינג עשוי להיות מבושל או אפוי, ולשמש כקינוח או כארוחה. מגוון הרכיבים הנכללים בו, בין השאר: אורז לסוגיו - לבן, חום, שחור, בסמטי ויסמין.
חלב - חלב מלא, חלב קוקוס, שמנת, חלב מרוכז.
תבלינים - קינמון, זנגביל, אגוז מוסקט.
איך מגישים?
אני אוהבת לצנן את האורז עם החלב לפני ההגשה, אך אפשר להנות ממנו כשהוא חם וגם פושר.
אפשר להוסיף בהגשה פירות שונים מעל.
פודינג אורז במטבחים סביב העולם:
מתכונים לאורז עם חלב קיימים בסגנונות שונים ובתרבויות ומטבחים רבים סביב העולם.
הוא קצת מזכיר את הסוטלאץ׳ הטורקי, הנאפה בתנור אחרי הבישול, במטבח ההודי הוא נקרא קהר, במטבח היווני הוא נקרא ריזוגלו ובמטבח הדרום אמריקאי ארוז קון לצ'ה.
בסקנדינביה פודינג אורז הוא מאכל מסורתי של חג המולד.
שמות שונים לאותו המתכון האהוב עם שינויים קלים.
בישול האורז:
שימו לב שבקינוח זה אסור למהר, אנחנו לא רוצים שהאורז ידבק לתחתית הסיר, לכן חשוב לבחוש מידי פעם,
קצת מזכיר בישול של ריזוטו. במידה ורואים שהאורז ״שתה״ את כל הנוזלים, ניתן להוסף עוד חלב.
באיזה אורז להשתמש?
אני רגילה להשתמש באורז פרסי רגיל. בבישול הארוך, האורז מתרכך בבישול והעמילנים שבאורז יוצאים ממנו ומסמיכים את התערובות. במתכונים לפודינג אורז אפשר לראות שמשתמשים באורז עגול (לסושי) או אורז לריזוטו, אך בסוגים אלו של אורז צריך להוסיף קצת יותר נוזלים.
היחס בין הנוזלים לאורז אם הייתי צריכה לשים כלל אצבע הוא כ5 כוסות נוזלים לכל כוס אורז.
באיזה חלב להשתמש ?
אני אוהבת פשוט להשתמש בחלב רגיל 3% , אך מי שטבעוני או רגיש לחלב ולקטוז יכול להשתמש בכל תחליף,
מחלב אורז ועד נוזל קוקוס.
מה זה בעצם אורז עם חלב?
פודינג אורז או בתרגום לאנגלית Rice pudding, הוא פודינג המורכב מאורז וממתיק ובדרך כלל חלב.
המתכון ידוע בשמות אורז עם חלב, פודינג אורז או דייסת אורז, אבל לא משנה השם, כי הקינוח הזה הוא אחד האהובים עלי והוא תמיד מעלה בי זיכרונות.
האורז פודינג עשוי להיות מבושל או אפוי, ולשמש כקינוח או כארוחה. מגוון הרכיבים הנכללים בו, בין השאר: אורז לסוגיו - לבן, חום, שחור, בסמטי ויסמין.
חלב - חלב מלא, חלב קוקוס, שמנת, חלב מרוכז.
תבלינים - קינמון, זנגביל, אגוז מוסקט.
איך מגישים?
אני אוהבת לצנן את האורז עם החלב לפני ההגשה, אך אפשר להנות ממנו כשהוא חם וגם פושר.
אפשר להוסיף בהגשה פירות שונים מעל.
פודינג אורז במטבחים סביב העולם:
מתכונים לאורז עם חלב קיימים בסגנונות שונים ובתרבויות ומטבחים רבים סביב העולם.
הוא קצת מזכיר את הסוטלאץ׳ הטורקי, הנאפה בתנור אחרי הבישול, במטבח ההודי הוא נקרא קהר, במטבח היווני הוא נקרא ריזוגלו ובמטבח הדרום אמריקאי ארוז קון לצ'ה.
בסקנדינביה פודינג אורז הוא מאכל מסורתי של חג המולד.
שמות שונים לאותו המתכון האהוב עם שינויים קלים.
בישול האורז:
שימו לב שבקינוח זה אסור למהר, אנחנו לא רוצים שהאורז ידבק לתחתית הסיר, לכן חשוב לבחוש מידי פעם,
קצת מזכיר בישול של ריזוטו. במידה ורואים שהאורז ״שתה״ את כל הנוזלים, ניתן להוסף עוד חלב.
באיזה אורז להשתמש?
אני רגילה להשתמש באורז פרסי רגיל. בבישול הארוך, האורז מתרכך בבישול והעמילנים שבאורז יוצאים ממנו ומסמיכים את התערובות. במתכונים לפודינג אורז אפשר לראות שמשתמשים באורז עגול (לסושי) או אורז לריזוטו, אך בסוגים אלו של אורז צריך להוסיף קצת יותר נוזלים.
היחס בין הנוזלים לאורז אם הייתי צריכה לשים כלל אצבע הוא כ5 כוסות נוזלים לכל כוס אורז.
באיזה חלב להשתמש ?
אני אוהבת פשוט להשתמש בחלב רגיל 3% , אך מי שטבעוני או רגיש לחלב ולקטוז יכול להשתמש בכל תחליף,
מחלב אורז ועד נוזל קוקוס.
מצרכים
איך מכינים פודינג אורז עם חלב?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
1. שוטפים אורז ומסננים . שמים בסיר את האורז ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים . (בכוונה הרבה מים כדי שיהיה עיסתי ) מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מערבבים מידי פעם עד שהאורז מוכן , כ-14 דקות .
בישול האורז בפודינג
2. לאחר שהאורז מוכן, שמים 3 כפות סוכר ומערבבים עד להמסה.
אורז בחלב אחרי הבישול
3. מוסיפים 2 כוסות חלב וכף מי זוהר .
כל הזמן מערבבים עד שניהיה עיסתי כ-15 דק .
כל הזמן מערבבים עד שניהיה עיסתי כ-15 דק .
בישול פודינג אורז עם חלב בסיר
4. לאחר מכן מורידים מהאש ומוזגים לצלוחיות קטנות ומפזרים קינמון
אורז עם חלב עם מקל קינמון
5. בתיאבון
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות