אלפחורס
מאת: Tal Fogel
-
מוכן תוך
2 שע' 45 דק' - 70 אלפחורס
- 1 מדרגים
- 6594 צפיות
הכנתי בעבר כמה פעמים ועכשיו הכנתי שוב ונזכרתי למה מוכרים את זה בכל כך הרבה כסף - הכנת האלפחורס דורש סבלנות וזמן, אבל שווה . פשוט להתענג על כל ביס

אלפחורס
מצרכים
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס סוכר
- 3 יחידות ביצים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 500 גרם קורנפלור ועוד קצת קורנפלור לקימוח
- 1 כוס קמח
- 2 קופסאות ריבת חלב כל קופסא 450 גרם(של קומידה/קונדיטור)
- 1/2 שקית קוקוס 50 גרם
איך מכינים אלפחורס?
-
עבודה
2 שע' 40 דק' -
הכנה
5 דק'
1. במיקסר בוו גיטרה, מערבבים סוכר וחמאה עד לתערובת אחידה.

עירבוב החמאה יחד עם הסוכר
2. מוסיפים ביצים, אחת אחר השנייה ומערבבים.מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפייה ומערבבים שוב.

הוספת הביצים ,אבקת אפייה וסוכר וניל
3. מנפים קורנפלור לקערה ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך כדי ערבוב, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק.
מנפים קמח ומוסיפים עד שהקמח גם נבלע ומתקבל בצק אחיד
מנפים קמח ומוסיפים עד שהקמח גם נבלע ומתקבל בצק אחיד

הוספת הקורנפלור

4. אוספים את כל הבצק ומכניסים למקפיא לכמה דקות .

בצק אלפחורס
5. בין שתי ניירות אפייה אני מרדדת את הבצק לעובי של כחצי ס״מ. קורצים עיגולים קטנים בעזרת כוס של צ׳ייסר. מעבירה את נייר האפייה לתבנית התנור.(כל פעם לוקחת קצת בצק מהפריזר , מרדדת וקורצת עיגולים- כי הבצק מאד עדין והוא צריך קירור)

קריצת העיגולים לאלפחורס
6. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170-175 מעלות חום למשך 5 דק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות ! (שלא יזהיבו)

אפיית עוגיות האלפחורס
7. כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב. או ידנית בעזרת סכין או בעזרת שקית זילוף .מגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסא סגורה במקרר עד שבוע.

מריחת ריבת החלב

זילוף ריבת חלב לאלפחורס

סגירת האלפחורס

גילגול האלפחורס בקוקוס

אלפחורס
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות