אלפחורס

מאת:
  • מוכן תוך
    2 שע' 30 דק'
  • 57 אלפחורס
הכנתי בעבר כמה פעמים ועכשיו הכנתי שוב ונזכרתי למה מוכרים את זה בכל כך הרבה כסף - הכנת האלפחורס דורש סבלנות וזמן, אבל שווה . פשוט להתענג על כל ביס
אלפחורס
אלפחורס
מצרכים

איך מכינים אלפחורס?

  • עבודה
    2 שע' 25 דק'
  • הכנה
    5 דק'
1. במיקסר בוו גיטרה, מערבבים סוכר וחמאה עד לתערובת אחידה.
עירבוב החמאה יחד עם הסוכר
עירבוב החמאה יחד עם הסוכר
2. מוסיפים ביצים, אחת אחר השנייה ומערבבים.מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפייה ומערבבים שוב.
הוספת הביצים ,אבקת אפייה וסוכר וניל
הוספת הביצים ,אבקת אפייה וסוכר וניל
3. מנפים קורנפלור לקערה ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך כדי ערבוב, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק.
מנפים קמח ומוסיפים עד שהקמח גם נבלע ומתקבל בצק אחיד
הוספת הקורנפלור
הוספת הקורנפלור
אלפחורס
4. אוספים את כל הבצק ומכניסים למקפיא לכמה דקות .
בצק אלפחורס
בצק אלפחורס
5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס״מ. קורצים עיגולים קטנים בעזרת כוס של צ׳ייסר. מסדרים על נייר אפייה בתבנית.(כל פעם לוקחת קצת בצק מהפריזר , מרדדת וקורצת עיגולים- כי הבצק מאד עדין והוא צריך קירור)
קריצת העיגולים לאלפחורס
קריצת העיגולים לאלפחורס
6. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170-175 מעלות חום למשך 5 דק עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות ! (שלא יזהיבו)
אפיית עוגיות האלפחורס
אפיית עוגיות האלפחורס
7. כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב. או ידנית בעזרת סכין או בעזרת שקית זילוף .מגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסא סגורה במקרר עד שבוע.
מריחת ריבת החלב
מריחת ריבת החלב
זילוף ריבת חלב לאלפחורס
זילוף ריבת חלב לאלפחורס
סגירת האלפחורס
סגירת האלפחורס
גילגול האלפחורס בקוקוס
גילגול האלפחורס בקוקוס
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות (1)
עוד מתכונים