שקשוקה חריפה אש של הפרלמנט
מאת: Ela Fogel
-
מוכן תוך
1 שע' 30 דק' - 10 מנות
- 1 מדרגים
- 2580 צפיות
יום שישי אחד לפני הרבה שנים במעבדת שיניים אחת החליטו החברה להכין שקשוקה ולהזמין כמה חברים לארוחת בוקר. זה היה כל כך מוצלח שזה נמשך עד היום
זוהי שקשוקה חריפה ומעט שונה כיון שהיא נעשית במחבט מאד גדולה לכעשרה אנשים מלווה בסלט ירקות וסלט כוסברה ושלוש חלות . את השקשוקה הזו מכין טבח מרוקאי כך שמידת החריפות על אחריותו של האוכל.
אתם תכינו אותה במידת החריפות הרצויה לכם
תוך כדי אכילה יש ויכוחים התפלמסויות צחוקים ואוירה טובה.
כל פעם מתווספים אנשים ששמעו על המפגש הזה בימי שישי .
לזה ייקרא פרלמנט השקשוקה
אתם תכינו אותה במידת החריפות הרצויה לכם
תוך כדי אכילה יש ויכוחים התפלמסויות צחוקים ואוירה טובה.
כל פעם מתווספים אנשים ששמעו על המפגש הזה בימי שישי .
לזה ייקרא פרלמנט השקשוקה
תבנית: פיילה קוטר 36
מצרכים
- 5 בצל
- ראש שום כתוש
- 5 פלפל חריף
- 2 גמבה
- 3 חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות
- 15 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
- 20 ביצים
- 4 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- פפריקה חריפה לפי הטעם
איך מכינים שקשוקה חריפה אש של הפרלמנט?
-
עבודה
30 דק' -
הכנה
1 שע'
1. להרתיח מים בקומקום לשפוך לכלי גדול שיכיל את כל העגבניות, לסמן כל עגבניה ב-x בסכין ולזרוק למים הרותחים לדקה או שתים
2. הקליפה תתרכך מעט ואפשר לקלף אותה מכל עגביה . לחתוך את כל העגבניות לקוביות קטנות ולשמור בצד
3. שמים שמן בפיילה ומוסיפים את הבצל הקצוץ כשהתרכך מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה
4. מוסיפים פלפל חריף גמבות וחצילים קצוצים ומטגנים עד שהתרכו
5. בשלב זה מוסיפים את העגבניות המקולפות וקצוצות ומבשלים הכל ביחד עד לבישול מלא , לפחות חצי שעה מוסיפים תבלינים - מלח פלפל פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם
6. כשהתערובת מבושלת, זה הזמן להוסיף את הביצים השלמות להנמיך את הגז לכסות ולבשל עד שהביצים קרושות
7. להגיש עם סלטים וחלה טריה- בתיאבון
תגובות
(1)
- הכל
- תגובות
- שאלות
- תמונות