סלט חצילים קלויים על האש עם שום, פלפל צ׳ילי ולימון

  • מוכן תוך
    1 שע'
  • 6 מנות
מתכון לסלט חצילים קלוי על האש קצת חריף עם שום, לימון ופלפל צ׳ילי אדום על לחם מחיטה מלאה, תוספת נהדרת לארוחה. טעים, בריא וקל להכנה. מומלץ!
סלט חצילים קלויים על האש עם שום, פלפל צ׳ילי ולימון
סלט חצילים קלויים
החציל בעל הצבע הסגול עמוק, הוא ללא ספק אחד מהירקות המזוהים ביותר עם המטבח המזרח ים תיכוני.
השפים בארץ אוהבים מאד להשתמש בחצילים בחומרי הגלם במטבח שלהם.

האם חציל הוא ירק רב עונתי?
התשובה היא שהחציל הוא ירק של קיץ והוא אוהב מאד שמש. את החציל שאנו פוגשים בחורף אלו חצילים שגודלו בחממות ולכן אנחנו פוגשים את החציל אצל הירקן לכל אורך השנה.

אנו פוגשים את החציל במגוון רחב של מתכונים, מסלטים ועד תבשילים, מצלייה או אפייה בתנור ועד טיגון חציל בשמן.

במתכון הנוכחי אנחנו נשמור על הבריאות והקלוריות ונצלה את החציל על האש. נוסיף לו שום, לימון ושמן זית, השילוש המקודש בסלטי חצילים, מעצים את טעמו.

פלפל צ׳ילי האדום - נותן צבע אדמדם מהמם לסלט ומקפיץ את טעמו העז של החציל בפה למקום אחר. לכן כיף לאכול את הסלט על פרוסה טעימה של לחם טריא, הסופג את המיצים והטעמים החזקים של הסלט.
שימו לב: במתכון אני קולה חציל אחד על כיריים גז גלוי, על מנת לקבל את טעם העישון העדין לסלט, שהולך מצויין עם השום, אך מי שלא אוהב את טעם העישון או שאינו חפץ בלכלוך של הכיריים, יכול לדלג על שלב זה, למרות שאיני ממליץ.

הפטרוזיליה - בסלט החצילים מרעננת ומעשירה את הטעם, נותנת צבע ירוק של טריות, שימו לב מי שאוהב יכול להחליף או להוסיף כוסברה.

את הסלט חצילים ניתן ומומלץ להגיש חם מייד אחרי ההכנה וניתן לשמור אותו במקרר ולהגיש קר.

איך בוחרים חציל?
קליפה - בחרו חציל שהקליפה שלו חלקה, ללא כתמים, מבריקה, מתוחה ואצילית. לחצילים יש נטייה לאבד מהאסטטיות שלו ורואים זאת במגע עם עורו. במידה ואתם לוחצים על החציל והוא לא חוזר למקומו, מעיד על טריות לקויה.
צבע - בחרו חציל בעל צבע שחור סגול , לא שחור מידי אך גם לא סגול מידי.
משקל - בחרו את החציל לפי המשקל הקל ביותר לנפחו, חציל המרגיש כבד, הוא מלא במים, יגיר המון נוזלים ויעשה לנו בלגאן בבישול.
גבעול - בחרו חציל שגבעולו ירוק בהיר שמראה שהוא ״חי״ נושם וטריא כאילו הרגע נקטף מהשדה.
תזכרו שחציל ישן יותר, הוא מריר יותר, לכן רצוי להשתמש בו סמוך למועד הקנייה.
שמרו אותו במקום מוצל ומחוץ לקור המקרר.

מה עושים עם הקליפה החרוכה השחורה של החציל בסלט?
קודם כל ישנם מתכונים שבכוונה מכניסים וממליצים לשים קצת מהקליפה השחורה החרוכה לסלט, להעשיר את טעם העישון, אך אני אישית מעדיף שלא, הטעם המעושן יוצא קיצוני מידי ולפעמים קצת מריר.

ערכים תזונתיים בחציל?
החציל הוא דל קלוריות ושומן כ24 קלוריות ל100 גרם ותורם לתחושת שובע.
החציל בנוי ברובו מים 92 אחוזים.
עשיר בסיבים תזונתיים התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולשמירה על בריאות המעי והגנתו מפני תהליכים סרטניים. בהאטה והפחתה בספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול.
עשיר בנוגדי חימצון מסייע בהגנה מפני תהליכי הזדקנות ומחלות.
מקור לוויטמינים מקבוצה B ואשלגן, מינרל התורם לשמירה על רמות לחץ דם תקינות.
מצרכים

איך מכינים סלט חצילים קלויים על האש עם שום, פלפל צ׳ילי ולימון?

  • עבודה
    5 דק'
  • הכנה
    55 דק'

קליית החצילים:

1. חציל אחד נניח על הכריים עם להבה גבוהה, רצוי שהחציל יהיה באוויר ולא יגע במבער. כ-7 דקות מכל צד.
החציל מוכן כאשר הקליפה שלו חרוכה וניתן לנעוץ מזלג בקלות.
קליית חציל על על האש
קליית חציל על על האש
2. את שלושת החצילים הנוספים , נקלה על מנגל הגז או בתנור.
קלייה בתנור: בתנור שחומם מראש ל220 מעלות, על נייר אפייה משומנת, לחורר את החצילים, 30-40 דקות על לריכוך מוחלט.
במנגל גז: על חום גבוהה, כל 20 דקות אני הופך אותם עד שהם חרוכים במידה ורכים מאד.
חשוב לתת חתך אחד או שניים בחציל משלוש סיבות:
א. שלא יתפוצץ.. כן כן זה יכול לקרות וגם קרה לי, בשר החציל התפזר לכל הכיוונים.
ב. החריץ הופך להיות ארובה לחום בתוך החציל המתבשל בטמפרטורה הגבוהה של הגריל.
ג. כשנהפוך שוב את החציל, הנוזלים יגירו החוצה.
חציל על המנגל
חציל על המנגל
  מי שרוצה להימנע מלכלוך הכיריים, יכול להניח את כל 4 החצילים על האש הכיריים לשתי דקות מכל צד, לספיגת טעם מעושן וישר להעביר לתנור או למנגל הגז.

קילוף החציל:

3. ישר אחרי שהחציל מוכן, חוצים את השיכבה הראשונה של החציל הקלוי לאורך בעזרת סכין ופותחים אותו לשניים ובעזרת כף או מזלג נרוקן את בשרו.
הוצאת בשר החציל
הוצאת בשר החציל
4. את בשר החציל נעביר למסננת לניגור הנוזלים, כ 15-30 דקות, תלוי בכמות הנוזלים בחציל.
ניגור נוזלי החציל במסננת
ניגור נוזלי החציל במסננת

הרכבה ותיבול סלט החציל:

5. בעזרת מזלג בלבד נערבב את בשר החציל כ2 דקות לקבלת מרקם חלק ללא חתיכות גסות.
6. נוסיף את השום, מיץ לימון, פטרוזיליה קצוצה, פלפל צ׳ילי קצוץ, שמן זית, מלח ופלפל ונערבב.
תיבול סלט חצילים
תיבול סלט חצילים
סלט חצילים קלויים
סלט חצילים קלויים
טבלת מידות והמרות לבישול ואפייה
תגובות
עוד מתכונים